Monday, February 26, 2007

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (26-02-07)

(Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης όπως έχει δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού.)
Συνεδρίασε σήμερα 26.2.2007 και ώρα 15.00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ υπό τον Πρόεδρο του, κ. Σωκράτη Κόκκαλη και ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:
(Α) Απόφαση Πειθαρχικής Επιτροπής UEFA
Μετά από ενημέρωση που έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο και ανταλλαγή απόψεων αποφασίσθηκε να παραιτηθεί η ΠΑΕ από την έφεση που ασκήθηκε κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA με την οποία τιμωρήθηκε η έδρα της ομάδας για τα επεισόδια του αγώνα με την Shaktar.
(Β) Θέμα βίας στα γήπεδα
Για την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων απαράδεκτων περιστατικών το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε :
1) την άμεση ενεργοποίηση του τεχνολογικού εξοπλισμού του Σταδίου Γ. Καραϊσκάκης, για τον εντοπισμό των φιλάθλων που παρεκτρέπονται κατά την διάρκεια των αγώνων.
2) να απαγορεύει την είσοδο του λοιπού στους φιλάθλους που παρεκτρέπονται καθώς και ν’ αναζητείται δικαστικά από αυτούς κάθε ζημιά που υφίσταται η ΠΑΕ από την συμπεριφορά τους.
3) την ενεργοποίηση επικοινωνιακής πολιτικής με σκοπό της ευαισθητοποίηση των φιλάθλων για την αποτροπή φαινομένων βίας στα γήπεδα.
(Γ) Απόφαση Α΄θμιου Δικαιοδοτικού οργάνου για τιμωρία του ποδοσφαιριστή Καστίγιο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί λανθασμένη την απόφαση της πλειοψηφίας του Α’θμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου για την τιμωρία του Ποδοσφαιριστή Καστίγιο με τρεις (3) αγωνιστικές για την οποία ήδη ασκήθηκε έφεση και θα ζητήσει να συζητηθεί το θέμα σχετικά στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της SUPER LEAGUE την 1η Μαρτίου 2007.
(Δ) Έγκριση συμβολαίου συνεργασίας
Εγκρίθηκε το συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 2, 5 ετών με τον προπονητή κ. Τάκη Λεμονή.

Η αρχική στολή του Παναθηναϊκού

Άκουσα χθες λοιπόν στην εκπομπή της Θύρας 7 στο TvMagic πως ο Παναθηναϊκός το 1908 ονομαζόταν ΠΟΑ και φορούσε ροζ φανέλες. Με έπιασαν κάτι γέλια.
Χαχαχα!! Τώρα έξηγούνται όλα. Από τότε, οι βάζελοι ήθελαν να αντιγράψουν το καλούπι από το οποίο βγήκαν οι Ολυμπιακοί και να γίνουν σαν εμάς. Έλα όμως που ο Θεός πρώτα έφτιαξε τον Ολυμπιακό για να έχει μία ομάδα είδωλο και πρωταθλητή, αλλά για να μην κλέψουν το καλούπι οι απομιμήσεις, ευτυχώς το κατέστρεψε. Έτσι, αυτοί έβαψαν τις φανέλες τους ροζ, μπας και. Αλλά αντί στην πορεία το ροζ να γίνει κόκκινο, τους βγήκε λίγο στο «ΡΟΖ» και άρχισαν να χρησιμοποιούν βαζελίνη, προκειμένου να γλιστράει και να μην πονάει!! Έλα όμως που κάθε φορά τους πονάει περισσότερο!!

Μεταγραφές

Παρακολουθούσα χθες την εκπομπή της Θύρας 7 στο TvMagic και θα ήθελα να δηλώσω πως συμφωνώ με τα παιδιά σχετικά με το θέμα των μεταγραφών.
Η ομάδα χρειάζεται νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Σαφώς είναι αναγκαίο και αποδεκτό να έχεις στη σύνθεσή του παίκτες όπως ο Ριβάλντο ή ο Τζόρτζεβιτς, αφού αυτοί σου ανεβάζουν το κύρος ως ομάδα στα μάτια των ξένων, βοηθά η παρουσία τους στο να γίνεις αντικείμενο επιλογής άλλων ξένων εξίσου καλών παικτών (νεαρών ή όχι). Για παράδειγμα, το όνομα του Ρίμπο, μπορεί να αποτελέσει πόλος έλξης για άλλους βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, από την Εθνική Βραζιλίας πχ.
Η παρουσία των παικτών αυτών (Ριβάλντο κλπ) είναι για να σε βοηθήσουν να πάρεις κάποια σημαντικά παιχνίδια που χρειάζεται, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη. Βέβαια στην Ελλάδα θα τα πάρεις με ή χωρίς αυτούς, αφού κατά κανόνα έχεις τους καλύτερους αθροιστικά ποδοσφαιριστές συγκριτικά με τις άλλες ομάδες, αλλά στην Ευρώπη χρειάζεσαι και αρκετούς μικρούς σε ηλικία με αυτές τις ικανότητες.
Ένα σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να ξεχνάμε, όσο και εάν μας πονάει όταν το σκεφτόμαστε, είναι το εξής: η ομάδα ανήκει στον Κόκκαλη που τυγχάνει να είναι και ο πρόεδρός της. Επομένως, τα χρήματα μπαίνουν από αυτόν, αφού είναι ο κύριος μέτοχος. Για άλλη μια φορά, θα ξαναπούμε πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός χρειάζεται νέα διοικητικά στελέχη, τα οποία να μην ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους προβολή, αλλά περισσότερο για την εξέλιξη και ανάδειξη του Ολυμπιακού.
Έτσι, στη διαδικασία επιλογής του κάθε νέου πιθανού ποδοσφαιριστή της ομάδας, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες-κριτήρια, όπως: η ηλικία, η τρέχουσα πραγματική αξία, η τρέχουσα εμπορική αξία (το πόσο τον πουλάει η ομάδα), η πιθανή αξία μεταπώλησης μετά από κάποια χρόνια συμμετοχής στον Ολυμπιακό, εάν είναι έλληνας ή ξένος (αφού όπως πολύ σωστά είπαν χθες στην εκπομπή, ο ξένος θα πρέπει να είναι μία τουλάχιστον κλάση καλύτερος από τον καλύτερο έλληνα της ομάδας), η ποιότητα του παίκτη, το ήθος του παίκτη, κλπ.

Εργοτέλης-Ολυμπιακός: 1-2

Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη φορά να γράψω πολλά για τον συγκεκριμένο αγώνα. Δεν συγκινήθηκα κιόλας από το παιχνίδι. Από το να κάνω τα ίδια και τα ίδια σχόλια με παλαιότερους αγώνες, απλώς θα πω το εξής: πως ο Ολυμπιακός, με όποιους παίκτες και να κατεβαίνει στο γήπεδο, πρέπει να κερδίζει πάντα τα παιχνίδια στην Ελλάδα, αφού ο καλύτερος και πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της αντίπαλης ομάδας, απέχει κατά πολύ από τον χειρότερο ποιοτικά και χαμηλοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Να ξαναπώ για τον Οκκά? Πάλι με αυτόν θα ασχολούμαι? Εάν δεν μπορεί να βάλει ένα γκολ, βαρέθηκα πλέον να γράφω για αυτόν.

Saturday, February 24, 2007

Ολυμπιακός-Ατρόμητος: 4-1

Μπορεί ο αγώνας να τελείωσε πριν από μερικές ημέρες, αλλά εγώ αποφάσισα να γράψω κάποια σχόλιά μου για αυτόν σήμερα και μάλιστα μία ημέρα από τον αυριανό αγώνα με τον Εργοτέλη.

Ο λόγος που δημοσιοποιώ την άποψή μου μερικές ημέρες μετά τη λήξη του αγώνα (και όχι την ίδια ή την επόμενη), είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της επιθυμίας μου να πραγματοποιώ κάθε φορά το εξής πείραμα: μετά από μέρες, τί αίσθηση έχω ακόμη για τον συγκεκριμένο αγώνα του οποίου καταγράφω τα σχόλιά μου και φυσικά (το σπουδαιότερο) της εμφάνισης της ομάδας μου.

Ετσι λοιπόν θα κάνω και τώρα.

Για μένα λοιπόν ο αγώνας χωρίζεται σε δύο περιόδους: στην προ αποβολής Καστίγιο και τραυματισμού του Μπόρχα και στην μετά.

Στην πρώτη περίοδο μου άρεσε το παιχνίδι των ξαφνικών αντεπίθέσεων που έκανε ο Ολυμπιακός. Είχαμε όμως πρόβλημα διαρκώς στην τελική εκτέλεση της κάθε φάσης. Αδυνατούσαμε να βάζουμε τα εύκολα γκολ. Λες και τους φαινόταν πρωτόγνωρη εμπειρία να βρίσκονται τόσο εύκολα αντιμέτωποι με το σκοράρισμα. Εδώ όντως χρειαζόμαστε βελτίωση, διότι δεν θα παίζουμε πάντα με ομάδες τέτοιου επιπέδου. Οταν θα βρισκόμαστε στην Ευρώπη τι θα κάνουμε? Το θετικό σε αυτό το πρόβλημα είναι πως το αναγνωρίζει ο Λεμονής και προσπαθεί να το βελτιώσει.

Τα γκολ αυτή τη φορά μπήκαν από την επιθετική γραμμή (Καστίγιο, Μπόρχα, Ριβάλντο). Ποδοσφαιρικά, αυτό είναι το ορθό, να σκοράρουν οι επιθετικοί και όχι οι αμυντικοί. Όταν το γκολ μπαίνει από αμυντικό, εκεί έχουμε πρόβλημα. Τον επιθετικό τον έχεις για να σου βάζει γκολ, όχι για να πιάνει μία θέση στο γήπεδο για την συμπλήρωση της ενδεκάδας. Θυμόμαστε όλοι τον Νίκο Αναστόπουλο.

Ο Μπόρχα αποδεικνύει πως είναι ο επιθετικός μας. Προς το παρόν τουλάχιστον. Στατιστικά, σε κάθε συμμετοχή του σκοράρει. Έτσι λοιπόν, προκύπτει το ακόλουθο ερώτημα: Μπόρχα ή Κωνσταντίνου? Καταρχήν, χρειαζόμαστε έναν (ή δύο) επιθετικό που θα σκοράρει σε κάθε παιχνίδι. Ο Μπόρχα βρίσκει δίχτυα ευκολότερα από τον Κωνσταντίνου. Ο Κωνσταντίνου βέβαια, έχει πάντα 1 με 2 παίκτες να τον μαρκάρουν, άρα αφήνει ανοιχτούς διαδρόμους για την υπόλοιπη επιθετική γραμμή μας. Όμως είναι βαρύς στην κίνησή του. Ο Μπόρχα μπορεί να μην έχει 1 με 2 παίκτες να τον μαρκάρουν, είναι όμως πιο ταχύς και παρουσιάζεται σε διάφορες φάσεις μέσα στο παιχνίδι, όχι μόνο επιθετικά. Και σαφώς, το σημαντικότερο, σκοράρει πιο συχνά. Μήπως μας ευνοεί επιθετικά να έχουμε και τους δύο μαζί μέσα στον αγώνα?

Ο Παππάς, διαρκώς παρουσιάζει μία φοβία στο να συνεχίζει μόνος του τη φάση που δημιουργεί. Αφού προσπεράσει τον αντίπαλο, δείχνει να διακατέχεται από αμηχανία (ή φοβία) όταν μπαίνει στην μεγάλη περιοχή, μη γνωρίζοντας τι να κάνει ή έχοντας φόβο για αυτό που σκέφτεται να κάνει. Λες και κομπλάρει.

Ο Τοροσίδης πάντα σωστός επαγγελματίας. Μπράβο. Όπου και να τον βάλεις να παίξει, θα σου αποδόσει τα αναμενόμενα. Άλλωστε από αυτόν δεν ξεκίνησε το γκολ? Βλέπει το παιχνίδι και αναπτύσσεται. Κάθε φορά δείχνει πως γνωρίζει μπάλα.

Και ερχόμαστε στη δεύτερη περίοδο. Μετά την αποβολή του Καστίγιο και μετά τον τραυματισμό του Μπόρχα. Εκεί λοιπόν, έχουμε μείνει χωρίς επιθετική γραμμή. Είναι λογικό να μην έχουμε επιθέσεις. Παρόλαυτά, στο τέλος βάλαμε και άλλο γκολ. Εδώ λοιπόν, ήταν μία καλή στιγμή και ευκαιρία να δούμε το αμυντικό παιχνίδι του Ολυμπιακού και την οργάνωση αυτού. Μου έδεινε την εντύπωση (θετική) πως η αμυντική ζώνη της ομάδας είχε μία ευκολία προσαρμογής και αναδιάταξης ανάλογα από ποιά πλευρά δεχόμασταν την οποιαδήποτε επίθεση. Πότε λοιπόν γύρισε στα αριστερά, πότε στα δεξιά, πότε κανονικά να κοιτάζει προς το κέντρο. Μου άρεσε αυτή η εικόνα. Παρουσίαζε ωριμότητα. Σαφώς και χρειάζεται βελτίωση και συνήθεια στο παιχνίδι.

Είναι αλήθεια πως φαίνεται κάποια διαφορά σε πολλά σημεία υπέρ του Λεμονή, εάν συγκρίνουμε την ομάδα του Λεμονή με την ομάδα του Σόλιντ. Η ομάδα του Λεμονή, δείχνει πιο ζωντανή. Πιο συγκεντρωμένη, πιο ώριμη, πιο ομαδική. Κάθε φορά φαίνεται πιο βελτιωμένη από την προηγούμενη σε κάποια σημεία. Ο ίδιος ο Λεμονής αυτή τη φορά εμφανίζεται πιο ώριμος ως προπονητής. Σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι καλό. Έτσι γίνεται η ομαλή μετάβαση από την μία εποχή στην άλλη. Το είχαμε άλλωστε πει και σε παλαιότερο post. Διαρκώς λοιπόν επιβεβαιώνεται πως η αλλαγή προπονητή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έγινε, ήταν η καλύτερη ως διοικητική απόφαση.

Tuesday, February 13, 2007

Απογειωνόμαστεεεε......


Που είναι ο Ολυμπιακός? Οέο?

Monday, February 12, 2007

ΟΣΦΠ-Ηρακλής: 2-0

Οέέέ, Θρύλε ολέ ολέέέέ!!!

Ένα πολύ εύκολο παιχνίδι το χθεσινό για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Ηρακλή. Χωρίς απειλή από τον Ηρακλή και παίζοντάς τον μονότερμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τελικά κερδίσαμε με 2-0. Παρά λοιπόν τη χθεσινή βροχή, η μόνη βροχή που είδα εγώ στο Καραϊσκάκη ήταν των επιθέσεων της ομάδας μας.

O Οκκάς άχρηστος ακόμη μία φορά. Μπράβο στον Λεμονή για την αλλαγή του. Είναι παρείσακτος στο γήπεδο, δεν ξέρει να κινηθεί, εμποδίζει την επιθετική εξέλιξη. Ελπίζω το καλοκαίρι να ΜΗΝ τον κρατήσουμε. Πόσες συμμετοχές θέλει ο ίδιος να έχει πρώτα για να μπορέσει να παίξει σοβαρή μπάλα? Ο Τοροσίδης δηλαδή πως μπόρεσε από την πρώτη συμμετοχή του να προσαρμοστεί και κάθε φορά να αποδεικνύει στον προπονητή και στους φιλάθλους πως αξίζει πραγματικά να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού? Εμείς λοιπόν οι οπαδοί, τέτοιους ποδοσφαιριστές θέλουμε να βλέπουμε κάθε φορά στο γήπεδο. Σοβαρούς, πειθαρχημένους, επαγγελματίες και με διαρκή αγωνιστική πρόοδο.

Ο Μάριτς έδειξε σημάδια μεγαλύτερης ωριμότητας χθες.

Μπράβο στον Καστίγιο που παρά τα ταξίδια του μέσα στην εβδομάδα (Αθήνα-Μεξικό), έπαιξε μπάλα, έστω και με λιγότερο τρέξιμο λόγω σχετικής ταλαιπωρίας από τα ταξίδια και τον τραυματισμό από την προηγούμενη Κυριακή. Όμως Νέρι, στην ομάδα υπάρχουν και άλλοι παίκτες εκτός του Ριβάλντο για να πασάρεις την μπάλα. Γιατί έτσι οι αντίπαλοι περιμένουν το δίδυμό σας και προετοιμάζονται κατάλληλα για την εξουδετέρωσή του. Ο Ριβάλντο δηλαδή πως μπορεί και μοιράζει το παιχνίδι του σε όλο το γήπεδο και σε όλη την ομάδα?


Ντέμη, από μακριά και με τα κιάλια θα μας βλέπεις!! Τι θυμήθηκα τώρα? Τον αλήτη τον παίκτη της ΑΕΚ που κλώτσησε εσκεμμένα στο γόνατο το Νέρι και παραλίγο να του σταματήσει το ποδόσφαιρο. Και ούτε μία κόκκινη κάρτα. Άντε μην τα θυμηθούμε τώρα.

Κάθε φορά που πραγματοποιεί κάποια αλλαγή ο προπονητής, ακούγονται διάφορα από τους «προπονητές» (και «ποδοσφαιριστές») της κερκίδας, του τύπου «γιατί βγάζει αυτόν και όχι τον άλλο, γιατί βάζει αυτόν και όχι τον άλλο, κλπ». Οι αλλαγές κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Στο μυαλό του προπονητή είναι μόνο ο ίδιος. Όπως και στις καθημερινές προπονήσεις της ομάδας είναι κυρίως (τουλάχιστον υπάρχουν και λίγοι φίλαθλοι και δημοσιογράφοι) μόνο ο ίδιος. Ο προπονητής είναι ο σκακιστής και οι παίκτες τα πιόνια. Οι θεατές μίας παρτίδας σκάκι, δεν γνωρίζουν τι σκέφτεται και βλέπει στο παιχνίδι ο σκακιστής για να προβεί σε μία κίνηση. Απλά βλέπουμε το αποτέλεσμα.
Χθες είδα μία βελτιωμένη κίνηση στην ομάδα. Εμφανίστηκε όμως ένα πρόβλημα στην τελική εκτέλεση της όποιας προσπάθειας, αλλά αυτό φαίνεται πως διορθώνεται σταδιακά. Η ομάδα βελτιώνεται και αυτό φαίνεται από την ψυχολογική της κατάσταση μέσα στο γήπεδο μέχρι και στην ανάπτυξή της. Η αμυντική της διάταξη αποκτά σταθερότητα συνεργασίας και ουσίας. Πλέον αισθάνομαι πιο ασφαλής και εύχομαι αυτή η ασφάλεια να επιβεβαιωθεί και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πάντος χθες λειτούργησε άψογα ως δεξί χαφ, είτε στην επιστροφή του στην άμυνα ως δεξί αμυντικό μπακ, είτε στην ανάπτυξή του στην επίθεση ως δεξί εξτρέμ. Αυτό που μου άρεσε σε αυτόν τον παίκτη, είναι πως όταν έπαιζε δεξί εξτρέμ, παρέμενε στο δεξί τμήμα και άκρο του γηπέδου και δεν άλλαζε θέση, δεν πήγαινε στο κέντρο, δεν παρατούσε την δεξιά πλευρά. Κάπως έτσι κινείται και ο Ζεβλάκοφ. Ίδια κίνηση και τακτική στη θέση του είχε και ο Μπουλούτ. Όταν παραμένουν οι παίκτες στη θέση τους, διασπάνε την αντίπαλη άμυνα ευκολότερα, αναπτύσσουν το δικό τους ρυθμό και παιχνίδι στον αγώνα, συνεννοούνται καλύτερα μεταξύ τους αφού γνωρίζουν το χώρο που κινείται ο καθένας τους και φυσικά παρέχουν τη δυνατότητα στον προπονητή να βρει καλύτερες λύσεις στα όποια προβλήματα προκύψουν στη διάρκεια του αγώνα. Είδαμε τι γινόταν στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο όταν ο Τζόλε έβγαινε αριστερό εξτρέμ διαγώνια από το κέντρο, πως τους τρέχαμε από κει. Πότε από τα αριστερά και πότε από τα δεξιά, δεν ήξεραν από που να μας προλάβουν. Επίσης, είχαμε πολύ καλές εναλλαγές παιχνιδιού και μεταφοράς αυτού από το ένα άκρο (αριστερό) στο άλλο (δεξί), αρκετές φορές βέβαια με την συμβολή του Ρίμπο όταν δυσκολεύονταν οι άλλοι.

ΧΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ!!

Γιατί διαισθάνομαι πως την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη θα είμαστε καλύτεροι από τα τελευταία 2 έτη?

Tuesday, February 6, 2007

ΑΕΚ-ΟΣΦΠ: 3-3

Αναχώρηση πτήσης Ολυμπιακού για κατάκτηση πρωταθλήματος. Ο Πύργος Ελέγχου «Τζόλε» έδωσε αναχώρηση. Αργεί ο Μάιος για τη φιέστα? Αντωνάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα και τα λάθη συγχωρούνται από παίκτες σαν κι εσένα!! Μιχαλάκη και για σένα το ίδιο ισχύει.
-8 η ΑΕΚ και -9 Ο Παναθηναϊκός!! Πρέπει να κάνει κρύο εκεί κάτω και αυτές τις ημέρες ειδικά με τέτοιο καιρό, θα έχουν παγώσει!!
Riboooo, Riboooo!!
Μακάρι όλα τα ντέρμπι να είναι σαν το συγκεκριμένο. Η βροχή λες και δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο παρά έξω από αυτό. Λες και ήταν μόνο και μόνο για να δροσίζει τους παίκτες. Πολύ καλό ποδόσφαιρο, 6 γκολ, εναλλαγές στο σκορ (1-0, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3), κόντρες και συγκρούσεις, είχε γενικά ότι χρειάζεται ένας αγώνας αυτών των ομάδων για να αποδείξει το χαρακτηρισμό του ως ντέρμπι. Από τον διαιτητή σαφώς και έγιναν λάθη. Θα τα σχολιάσουμε σε επόμενο post.


Τοροσίδης: αριστούργημα. Ο Λεμονής τους είπε πως οι Αεκτζήδες πάσχουν από την αριστερή πλευρά της άμυνάς τους και ο Τοροσίδης τους έκανε άνω-κάτω, όπου με άψογο γύρισμα έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό (Κωνσταντίνου αρχικό σουτ, Ribo το γκολ) να σκοράρει. Τέτοιους παίκτες χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Με ποδοσφαιρική ποικιλία. Να μπορούν να προσφέρουν σε διάφορες θέσεις, ώστε να καλύπτονται τα κενά πολύ πιο εύκολα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Καστίγιο-Τζόλε: ο Λεμονής τους είπε να τραβήξουν το κέντρο της άμυνας προς τα επάνω, και ακολουθώντας αυτή την οδηγία έβαλαν το πρώτο γκολ.



Μήπως ο Λεμονής έχει αλλάξει? Ή καλύτερα, έχει βελτιωθεί ως προπονητής? Δίνει οδηγίες που προσφέρουν γκολ? Αυτό δεν θέλουν και οι παίκτες για να εμπιστευθούν και σεβαστούν τυφλά τον προπονητή? Για να τον υπακούουν? Επίσης, καλά δεν κάνει με τις δηλώσεις του? Έχει μάθει το παιχνίδι και των εντυπώσεων προς το κοινό καλύτερα. Αλλά σαφώς και του γηπέδου. Μήπως ο Λεμονής θα χτίσει καλύτερα από όλους το νέο Ολυμπιακό? Εάν είναι να παίζει έτσι η ομάδα, μακάρι. Μπράβο! Επίσης, μαθαίνει γρήγορα.

Είδαμε κάτι: η βασική ομάδα έπαιξε 4 αγώνες, κέρδισε 3 παιχνίδια και είχε μία ισοπαλία (3-3, αλλά 5 γκολ δικά της). Κάτι έχει στο μυαλό του ο Λεμονής. Κάτι ετοιμάζει. Αφήνει ελεύθερους παίκτες να φύγουν από τον Ολυμπιακό, και χτίζει την ομάδα που θα παίζει Ευρώπη του χρόνου σε εξαντλητικά προγράμματα, αλλά δεν θα κουράζεται διότι θα ντοπάρεται ψυχολογικά! Όπως στην Αγγλία (τουλάχιστον για τους συνεχόμενους πολλούς αγώνες). Όταν λοιπόν η ομάδα 6 μήνες πριν το Champions League βλέπει στην πράξη πως μπορεί με επιτυχία να παίξει 4 αγώνες σε 14 ημέρες (1 αγώνας ανά 3.5 ημέρες), τότε η ψυχολογία της επιτυχίας ανεβαίνει και εγκαθιδρύεται. Μήπως (όσο και να προτρέχω) να ετοιμαζόμαστε για άλλη εμφάνιση του χρόνου στην Ευρώπη? Σαν να έχει ξεκινήσει η προετοιμασία μας από τώρα για την επόμενη σεζόν.
Διαπίστωση: η ποιότητα των ποδοσφαιριστών καθώς και η εργασία από τον προπονητή, δημιουργούν την ομάδα και το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Thursday, February 1, 2007

Απαντήσεις (?) σε ερωτήματα...

Διαβάζοντας το άρθρο του Διονύση βερβελέ στο contra.gr με τίτλο "Το έγκλημα είχε σκηνοθέτη", ήρθα αντιμέτωπος με 15 ερωτήματα, στα οποία ήθελα να δώσω κάποιες απαντήσεις. Ιδού λοιπόν οι δικές μου απαντήσεις:


Γιατί ο Νικοπολίδης να μην παίζει μέχρι τα 40 του;
Γιατί να μην είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εξίσου επαγγελματίες όσο ο Νικοπολίδης και από ότι φαίνεται και ο Τοροσίδης?

Ο Ντομί είναι καλύτερος τελικά από τον Γεωργάτο και τον Μπουλούτ;
Μάλλον όχι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι το πάθος του Γεωργάτου ίσως να ήταν αναγκαίο.

Πόσο θα αντέξει ακόμη ο Στολτίδης; Ως πότε;
Έλα μου ντε. Ιδού η απορία.

Ο Καστίγιο μήπως σκεφτόταν σε ποια Εθνική ομάδα θα πάει;
Ο Καστίγιο γενικά δείχνει μία ασέβεια προς την έννοια της ομαδικότητας. Διαρκώς ψάχνει μόνο το Ριβάλντο μέσα στο γήπεδο και μόνιμα επιβεβαιώνει πως παίζει μόνος του.

Ο Ριβάλντο αγωνίστηκε;
Δεν νομίζω. Και περιμένεις ως Ολυμπιακός από αυτόν να διοικήσει την ομάδα μέσα στο γήπεδο, ειδικά σε κρίσιμα παιχνίδια.

Τελικά έχει ο κόσμος παράπονα από τον Τζόρτζεβιτς κι αν ναι, γιατί;
Έχει και πολλά μάλιστα, ιδίως όταν ο Τζόρτζεβιτς αντί να παίζει στη γνωστή του θέση, προσπαθεί να αποφύγει την μπάλα, και δεν ασκεί το ρόλο του αρχηγού.

Πότε θα ξαναπετάξει τη φανέλα του ο Ζεβλάκοφ;
Έλα ντε. Ελπίζω να μην του την πάρει ο Νίνης.

Ο Νε ήταν ο χειρότερος και βγήκε;
Όχι βέβαια. Υπήρχαν και άλλοι πολύ χειρότεροι. Αλλά ούτε και η είσοδος του Οκκά ήταν η καλύτερη.

Χάρηκε για το γκολ του Μπαμπανγκίντα ο Σέλουκ;
Χαχα! Εμείς πάντως πολύ!!

Ως πότε ο Ολυμπιακός θα ψάχνει το κεφάλι του Κωνσταντίνου;
Θυμίζει εποχές που όταν δεν έπαιζε ο Αναστόπουλος, έψαχναν διαρκώς το κεφάλι του Μητρόπουλου. Μόνο που ο Τάσος σημείωνε και κάνα γκολ με κεφαλιά. Ο Κωνσταντίνου μόνο να παίρνει πάνω του δύο αμυντικούς ξέρει. Πολύ καλό αυτό, αλλά μακάρι να μπορούσαν να το αξιοποιήσουν οι υπόλοιποι παίκτες.

Ένα λάθος του Τοροσίδη είναι αρκετό για τον αποκλεισμό;
Όταν θεωρείς τον εαυτό σου Μεγάλη Ομάδα, ένα λάθος ενός παίκτη, είσαι σε θέση να το διορθώσεις. Ειδικά όταν παίζεις με τον ΠΑΣ.

Είχε νεύρα ή όχι ο Σέζαρ και γιατί;
Έχει δεν έχει νεύρα, κατά τη διάρκεια του αγώνα οφείλει να είναι επαγγελματίας και να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται.

Λέτε να μετάνιωσε που δεν πήγε στην Μπλάκμπερν ο Οκκάς;
Δεν ξέρω εάν μετάνιωσε ο Οκκάς, σίγουρα όμως εμείς οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαμε μία ελπίδα μήπως κάνουν τα στραβά μάτια οι άνθρωποι της Μπλάκμπερν και τον κρατήσουν. Αλλά μάλλον εκείνοι γνωρίζουν περισσότερη μπάλα από τους δικούς μας ιθύνοντες.

Ο Μάριτς πως και γιατί έπαιξε στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας;
Έλα ντε!

Ο Τάκης Λεμονής κοιμήθηκε το βράδυ της Τετάρτης;
Κανονικότατα!! Αν και θα έπρεπε στο τέλος του αγώνα, να κατευθυνθεί προς το κέντρο του γηπέδου με ένα μικρόφωνο και να ζητήσει συγνώμη από το λαό του Ολυμπιακού. Τι ζητάω κι εγώ τώρα.

Αυτά τα ολίγα...

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννενα: 2-1

(φωτό από το contra.gr)

Ή καλύτερα «Φαρσοκωμωδία», που λέει και η Ειρήνη Λάζαρη στον τίτλο του άρθρου της σήμερα στο sportdog.gr.

Πέστε κάτω, οέοέοέ!! Όλοι όμως, αντίπαλοι και κυρίως οι παίκτες του Ολυμπιακού!!
Πρέπει να έχουν πάρει εντολή τα καθίκια τα παικτάκια των άλλων μικρών τιποτένιων ομάδων, να πέφτουν με το παραμικρό κάτω στο γήπεδο και να μένουν κάτω μέχρι να μην πηγαίνει άλλο. Πρέπει να έχουν πάρει εντολή να καθυστερούν να επαναφέρουν την μπάλα στο γήπεδο μέχρι να μην πηγαίνει άλλο. Αν μπορούσαν να καθυστερήσουν όλο το παιχνίδι, θα ήταν ευτυχισμένοι. Μόνο έτσι μπορούμε να χάσουμε παιχνίδι. Αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε, ό,τι και να κάνουν !!
Παιχνίδι χωρίς μυαλό το χθεσινό. Η ίδια ομάδα με τον αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά αυτή τη φορά χωρίς μυαλό. Άτσαλα. Ανεγκέφαλο ποδόσφαιρο. Πολλές σέντρες για το κεφάλι του Κωνσταντίνου και οι περισσότερες επιθέσεις μας συγκεντρώνονταν στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ένα μπουλούκι ήταν όλοι. Κλωτσούσαμε την μπάλα όπου να ‘ναι, και εάν μπει γκολ, μπήκε. Σαν τον Ολυμπιακό προ πολλών ετών, προ Μπάγεβιτς. Ευκαιρίες? Ορίστε? Τι είπατε? Όταν βάζεις 4 γκολ στον ΟΦΗ, δεν δικαιούσαι να βάζεις μόνο 2 στον ΠΑΣ Γιάννενα και να έχεις ακόμη λιγότερες ευκαιρίες. Έλεος!! Με τον ΠΑΣ παίζεις, όχι με τον Παναθηναϊκό. Μην φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού εάν δεν μπορείς. ΟΚ, είχαν άγχος. Συμφωνώ. Ξεκινάς με -2 γκολ. Ο σωστός Ολυμπιακός, πρέπει να έχει άγχος όταν φοράει τη φανέλα, και το άγχος να τον παθιάζει περισσότερο για να παίζει καλύτερα.
Παράδειγμα ο ΟΚΚΑΣ. Λίγο έπαιξε και λάθη έκανε. Είπαμε: ΛΑΘΟΣ είναι η ύπαρξή του στον Ολυμπιακό. Βέβαια και ποιός δεν έκανε λάθη χθες? Όλοι και πολλά. Όλοι θυμήθηκαν τον κακό τους εαυτό. Σε λάθος παιχνίδι τον έβγαλαν. Σε λάθος παιχνίδι. Κρίμα! Κρίμα! Κρίμα!
Ελπίζω να μην χάσουν την ερχόμενη Κυριακή στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ. Αλλά ακόμη και εάν χάσουν, εύχομαι να μην είναι η αρχή της κατρακύλας. Έχουμε ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη και πρέπει να τον κάνουμε ρόμπα. Και γράφω «χάσουν», διότι το χθεσινό παιχνίδι το έχασαν ο Λεμονής και οι παίκτες. Και μπορεί όλοι να λένε πως η πρόκριση χάθηκε (εκ του αποτελέσματος) στο πρώτο παιχνίδι και στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Λεμονής. Δύο από τους παίκτες εκείνης της βραδιάς, δεν ανήκουν στον Ολυμπιακό πλέον. Δεν το γνώριζε αυτό ο Λεμονής και οι ίδιοι? Γιατί βάζεις λοιπόν να παίξουν κάποιοι οι οποίοι γνωρίζουν πως σε λίγες ημέρες θα είναι παρελθόν στον Ολυμπιακό? Και μην μου πεις πως τους έβαλες να παίξουν διότι είναι καλοί παίκτες (για τον Ολυμπιακό) και θεωρείτο απαραίτητη η συμμετοχή τους!! Γιατί εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε γιατί έδιωξες δύο παίκτες που είναι αναγκαίοι για τον Ολυμπιακό?
Εγώ όμως έστω ότι δεν θα πω πως την πρόκριση (εκ του χθεσινού αποτελέσματος) την έχασες στο πρώτο παιχνίδι. Σε αυτή τη φάση οι αγώνες ήταν διπλοί. Χθες τι έκανες? Στατιστικά, βάζεις 3 γκολ ανά παιχνίδι, μέσο όρο. Γιατί χθες 2 και με το ζόρι? Μην μου πεις πως ήταν 11 παίκτες στην άμυνα. Για πρώτον, είσαι ο Ολυμπιακός, ο πρωταθλητής Έλλάδος επί χρόνια, ο ΠΑΣ δεν είναι στην Α΄Εθνική, άρα θεωρητικά είναι χειρότερος από οποιαδήποτε ομάδα της Α΄Εθνικής. Εφόσον έβαλες 4 στον ΟΦΗ, μπορείς να βάλεις 4 και στον ΠΑΣ. Είσαι επαγγελματίας και γνωρίζεις πως θα κατέβει αμυντικά ο ΠΑΣ. Μην μου αναφέρεις για κούραση, διότι είσαι επαγγελματίας, είναι η δουλειά σου αυτή και αμοίβεσαι ακριβά, επομένως εάν δεν μπορείς, στο καλό και θα σε θυμόμαστε. Επίσης, την ίδια κούραση έχει και ο αντίπαλος. Και εάν επιμένεις στην κούραση, τότε ας ξεχάσεις μια για πάντα την Ευρώπη. Κι εκεί έχεις 3 αγώνες σε 7 ημέρες. Μην μου πεις για ψυχολογία, διότι είσαι επί χρόνια πρωταθλητής και ΘΕΛΕΙΣ (!!) να θεωρείσαι ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που από την κατάκτηση του Champions League συμβιβάστηκες με την καλή πορεία (και πιθανή κατάκτηση) στο UEFA. Μήπως σε λίγο καιρό θα προσγειωθείς ακόμη περισσότερο και θα συμβιβαστείς με μία καλή πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα? Ύστερα κατηγορείτε τον κόσμο του Ολυμπιακού για τις αντιδράσεις του. Με τις μόνιμα λάθος επιλογές, μας προκαλείτε διαρκώς. Έπρεπε να μπούμε όλοι μέσα χθες και να σας σαπίσουμε στο ξύλο. Δυστυχώς όμως και φέτος και κάθε χρόνο (όσο χάλια και να παίζει ο Ολυμπιακός), εμείς οι «άρρωστοι οι οπαδοί σου» θα ανανεώνουμε τα «διαρκείας»!! Γιατί είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ!!!
Τελικά δεν κερδίζεις παιχνίδι με τη φανέλα. Ούτε όμως και με το Καραϊσκάκη. Έβλεπα χθες το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ούτε αυτός προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Έχει όμως Νίνη και Μάντζιο. Τι θα κάνεις με αυτούς τους δύο στο Καραϊσκάκη? Ο ένας βάζει γκολ και ο άλλος τα δημιουργεί. Συν τον Σαλπιγγίδη. Συν του ότι και οι δύο πρώτοι είναι μικροί. Τι θα κάνεις λοιπόν? Με ποιούς θα τους κυνηγάς? Θα κερδίσεις στο Καραϊσκάκη? Εκείνο το ΣΚ είναι ΣΚ γιορτής για τον Ολυμπιακό!! Τι δώρο θα μας κάνεις?
Επίσης, πολλοί λοιπόν λένε πως ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να παίξει με τα «δεύτερα» στο πρώτο παιχνίδι. Να διευκρινήσω κάτι: όσοι ποδοσφαιριστές ανήκουν και αγώνίζονται στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι μία ομάδα. Δεν μπορείς να θεωρείς ως «δεύτερα» αυτούς που παίζουν λιγότερο έως καθόλου. Ο Ολυμπιακός τους έχει αγοράσει για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανταπεξέρχονται όπως οφείλουν. Άλλο εάν οι συγκεκριμένες επιλογές (-αγορές) ήταν λανθασμένες. Να φύγουν και στο καλό. Όλοι όμως οι Άχρηστοι. Θα συμφωνήσω με τη φράση του Κούγια στο τέλος του αγώνα, που είπε «Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό που μας βοήθησε να ζήσουμε ιστορικές στιγμές. Είναι μεγάλη δικαίωση που αποκλείσαμε τον ισόβιο πρωταθλητή, γιατί εμείς παίζαμε με νέα παιδιά και όχι με ξεζουμισμένους 35άρηδες» (sportdog.gr). Είναι η πραγματική αλήθεια, όσο και εάν μας πονάει. Και εάν είχαμε παίξει σοβαρά, φυσικά και θα είχαμε κερδίσει τον αγώνα καθώς και την πρόκριση. Παρολαυτά, τα λόγια του Κούγια κρύβουν πολλές αλήθειες. Αλήθειες που ο κόσμος του Ολυμπιακού τις φωνάζει διαρκώς, ποιοί τις ακούνε όμως?
Λυπάμαι μόνο που στο χθεσινό αγώνα δεν ήταν προπονητής του ΠΑΣ ο Νίκος Αναστόπουλος. Ήθελα πολύ να ζήσω την ατμόσφαιρα που θα επικρατούσε όταν ένα ολόκληρο γήπεδο θα φώναζε ρυθμικά το όνομα του Νίκου Αναστόπουλου. Κρίμα όμως που δεν ήταν.

(φωτό από το sportdog.gr)

Εύχομαι τα καλύτερα για την υγεία σου Νίκο. Σε αγαπάμε όλοι οι Ολυμπιακοί. Να είσαι πάντα καλά!!