Monday, February 26, 2007

Μεταγραφές

Παρακολουθούσα χθες την εκπομπή της Θύρας 7 στο TvMagic και θα ήθελα να δηλώσω πως συμφωνώ με τα παιδιά σχετικά με το θέμα των μεταγραφών.
Η ομάδα χρειάζεται νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Σαφώς είναι αναγκαίο και αποδεκτό να έχεις στη σύνθεσή του παίκτες όπως ο Ριβάλντο ή ο Τζόρτζεβιτς, αφού αυτοί σου ανεβάζουν το κύρος ως ομάδα στα μάτια των ξένων, βοηθά η παρουσία τους στο να γίνεις αντικείμενο επιλογής άλλων ξένων εξίσου καλών παικτών (νεαρών ή όχι). Για παράδειγμα, το όνομα του Ρίμπο, μπορεί να αποτελέσει πόλος έλξης για άλλους βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, από την Εθνική Βραζιλίας πχ.
Η παρουσία των παικτών αυτών (Ριβάλντο κλπ) είναι για να σε βοηθήσουν να πάρεις κάποια σημαντικά παιχνίδια που χρειάζεται, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη. Βέβαια στην Ελλάδα θα τα πάρεις με ή χωρίς αυτούς, αφού κατά κανόνα έχεις τους καλύτερους αθροιστικά ποδοσφαιριστές συγκριτικά με τις άλλες ομάδες, αλλά στην Ευρώπη χρειάζεσαι και αρκετούς μικρούς σε ηλικία με αυτές τις ικανότητες.
Ένα σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να ξεχνάμε, όσο και εάν μας πονάει όταν το σκεφτόμαστε, είναι το εξής: η ομάδα ανήκει στον Κόκκαλη που τυγχάνει να είναι και ο πρόεδρός της. Επομένως, τα χρήματα μπαίνουν από αυτόν, αφού είναι ο κύριος μέτοχος. Για άλλη μια φορά, θα ξαναπούμε πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός χρειάζεται νέα διοικητικά στελέχη, τα οποία να μην ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους προβολή, αλλά περισσότερο για την εξέλιξη και ανάδειξη του Ολυμπιακού.
Έτσι, στη διαδικασία επιλογής του κάθε νέου πιθανού ποδοσφαιριστή της ομάδας, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες-κριτήρια, όπως: η ηλικία, η τρέχουσα πραγματική αξία, η τρέχουσα εμπορική αξία (το πόσο τον πουλάει η ομάδα), η πιθανή αξία μεταπώλησης μετά από κάποια χρόνια συμμετοχής στον Ολυμπιακό, εάν είναι έλληνας ή ξένος (αφού όπως πολύ σωστά είπαν χθες στην εκπομπή, ο ξένος θα πρέπει να είναι μία τουλάχιστον κλάση καλύτερος από τον καλύτερο έλληνα της ομάδας), η ποιότητα του παίκτη, το ήθος του παίκτη, κλπ.

1 Comments:

At March 13, 2007 at 2:56 AM , Blogger παράλληλος said...

Σωστότατος!
Εγκρίνω και επαυξάνω.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home