Thursday, February 1, 2007

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννενα: 2-1

(φωτό από το contra.gr)

Ή καλύτερα «Φαρσοκωμωδία», που λέει και η Ειρήνη Λάζαρη στον τίτλο του άρθρου της σήμερα στο sportdog.gr.

Πέστε κάτω, οέοέοέ!! Όλοι όμως, αντίπαλοι και κυρίως οι παίκτες του Ολυμπιακού!!
Πρέπει να έχουν πάρει εντολή τα καθίκια τα παικτάκια των άλλων μικρών τιποτένιων ομάδων, να πέφτουν με το παραμικρό κάτω στο γήπεδο και να μένουν κάτω μέχρι να μην πηγαίνει άλλο. Πρέπει να έχουν πάρει εντολή να καθυστερούν να επαναφέρουν την μπάλα στο γήπεδο μέχρι να μην πηγαίνει άλλο. Αν μπορούσαν να καθυστερήσουν όλο το παιχνίδι, θα ήταν ευτυχισμένοι. Μόνο έτσι μπορούμε να χάσουμε παιχνίδι. Αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε, ό,τι και να κάνουν !!
Παιχνίδι χωρίς μυαλό το χθεσινό. Η ίδια ομάδα με τον αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά αυτή τη φορά χωρίς μυαλό. Άτσαλα. Ανεγκέφαλο ποδόσφαιρο. Πολλές σέντρες για το κεφάλι του Κωνσταντίνου και οι περισσότερες επιθέσεις μας συγκεντρώνονταν στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ένα μπουλούκι ήταν όλοι. Κλωτσούσαμε την μπάλα όπου να ‘ναι, και εάν μπει γκολ, μπήκε. Σαν τον Ολυμπιακό προ πολλών ετών, προ Μπάγεβιτς. Ευκαιρίες? Ορίστε? Τι είπατε? Όταν βάζεις 4 γκολ στον ΟΦΗ, δεν δικαιούσαι να βάζεις μόνο 2 στον ΠΑΣ Γιάννενα και να έχεις ακόμη λιγότερες ευκαιρίες. Έλεος!! Με τον ΠΑΣ παίζεις, όχι με τον Παναθηναϊκό. Μην φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού εάν δεν μπορείς. ΟΚ, είχαν άγχος. Συμφωνώ. Ξεκινάς με -2 γκολ. Ο σωστός Ολυμπιακός, πρέπει να έχει άγχος όταν φοράει τη φανέλα, και το άγχος να τον παθιάζει περισσότερο για να παίζει καλύτερα.
Παράδειγμα ο ΟΚΚΑΣ. Λίγο έπαιξε και λάθη έκανε. Είπαμε: ΛΑΘΟΣ είναι η ύπαρξή του στον Ολυμπιακό. Βέβαια και ποιός δεν έκανε λάθη χθες? Όλοι και πολλά. Όλοι θυμήθηκαν τον κακό τους εαυτό. Σε λάθος παιχνίδι τον έβγαλαν. Σε λάθος παιχνίδι. Κρίμα! Κρίμα! Κρίμα!
Ελπίζω να μην χάσουν την ερχόμενη Κυριακή στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ. Αλλά ακόμη και εάν χάσουν, εύχομαι να μην είναι η αρχή της κατρακύλας. Έχουμε ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη και πρέπει να τον κάνουμε ρόμπα. Και γράφω «χάσουν», διότι το χθεσινό παιχνίδι το έχασαν ο Λεμονής και οι παίκτες. Και μπορεί όλοι να λένε πως η πρόκριση χάθηκε (εκ του αποτελέσματος) στο πρώτο παιχνίδι και στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Λεμονής. Δύο από τους παίκτες εκείνης της βραδιάς, δεν ανήκουν στον Ολυμπιακό πλέον. Δεν το γνώριζε αυτό ο Λεμονής και οι ίδιοι? Γιατί βάζεις λοιπόν να παίξουν κάποιοι οι οποίοι γνωρίζουν πως σε λίγες ημέρες θα είναι παρελθόν στον Ολυμπιακό? Και μην μου πεις πως τους έβαλες να παίξουν διότι είναι καλοί παίκτες (για τον Ολυμπιακό) και θεωρείτο απαραίτητη η συμμετοχή τους!! Γιατί εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε γιατί έδιωξες δύο παίκτες που είναι αναγκαίοι για τον Ολυμπιακό?
Εγώ όμως έστω ότι δεν θα πω πως την πρόκριση (εκ του χθεσινού αποτελέσματος) την έχασες στο πρώτο παιχνίδι. Σε αυτή τη φάση οι αγώνες ήταν διπλοί. Χθες τι έκανες? Στατιστικά, βάζεις 3 γκολ ανά παιχνίδι, μέσο όρο. Γιατί χθες 2 και με το ζόρι? Μην μου πεις πως ήταν 11 παίκτες στην άμυνα. Για πρώτον, είσαι ο Ολυμπιακός, ο πρωταθλητής Έλλάδος επί χρόνια, ο ΠΑΣ δεν είναι στην Α΄Εθνική, άρα θεωρητικά είναι χειρότερος από οποιαδήποτε ομάδα της Α΄Εθνικής. Εφόσον έβαλες 4 στον ΟΦΗ, μπορείς να βάλεις 4 και στον ΠΑΣ. Είσαι επαγγελματίας και γνωρίζεις πως θα κατέβει αμυντικά ο ΠΑΣ. Μην μου αναφέρεις για κούραση, διότι είσαι επαγγελματίας, είναι η δουλειά σου αυτή και αμοίβεσαι ακριβά, επομένως εάν δεν μπορείς, στο καλό και θα σε θυμόμαστε. Επίσης, την ίδια κούραση έχει και ο αντίπαλος. Και εάν επιμένεις στην κούραση, τότε ας ξεχάσεις μια για πάντα την Ευρώπη. Κι εκεί έχεις 3 αγώνες σε 7 ημέρες. Μην μου πεις για ψυχολογία, διότι είσαι επί χρόνια πρωταθλητής και ΘΕΛΕΙΣ (!!) να θεωρείσαι ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που από την κατάκτηση του Champions League συμβιβάστηκες με την καλή πορεία (και πιθανή κατάκτηση) στο UEFA. Μήπως σε λίγο καιρό θα προσγειωθείς ακόμη περισσότερο και θα συμβιβαστείς με μία καλή πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα? Ύστερα κατηγορείτε τον κόσμο του Ολυμπιακού για τις αντιδράσεις του. Με τις μόνιμα λάθος επιλογές, μας προκαλείτε διαρκώς. Έπρεπε να μπούμε όλοι μέσα χθες και να σας σαπίσουμε στο ξύλο. Δυστυχώς όμως και φέτος και κάθε χρόνο (όσο χάλια και να παίζει ο Ολυμπιακός), εμείς οι «άρρωστοι οι οπαδοί σου» θα ανανεώνουμε τα «διαρκείας»!! Γιατί είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ!!!
Τελικά δεν κερδίζεις παιχνίδι με τη φανέλα. Ούτε όμως και με το Καραϊσκάκη. Έβλεπα χθες το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ούτε αυτός προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Έχει όμως Νίνη και Μάντζιο. Τι θα κάνεις με αυτούς τους δύο στο Καραϊσκάκη? Ο ένας βάζει γκολ και ο άλλος τα δημιουργεί. Συν τον Σαλπιγγίδη. Συν του ότι και οι δύο πρώτοι είναι μικροί. Τι θα κάνεις λοιπόν? Με ποιούς θα τους κυνηγάς? Θα κερδίσεις στο Καραϊσκάκη? Εκείνο το ΣΚ είναι ΣΚ γιορτής για τον Ολυμπιακό!! Τι δώρο θα μας κάνεις?
Επίσης, πολλοί λοιπόν λένε πως ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να παίξει με τα «δεύτερα» στο πρώτο παιχνίδι. Να διευκρινήσω κάτι: όσοι ποδοσφαιριστές ανήκουν και αγώνίζονται στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι μία ομάδα. Δεν μπορείς να θεωρείς ως «δεύτερα» αυτούς που παίζουν λιγότερο έως καθόλου. Ο Ολυμπιακός τους έχει αγοράσει για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανταπεξέρχονται όπως οφείλουν. Άλλο εάν οι συγκεκριμένες επιλογές (-αγορές) ήταν λανθασμένες. Να φύγουν και στο καλό. Όλοι όμως οι Άχρηστοι. Θα συμφωνήσω με τη φράση του Κούγια στο τέλος του αγώνα, που είπε «Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό που μας βοήθησε να ζήσουμε ιστορικές στιγμές. Είναι μεγάλη δικαίωση που αποκλείσαμε τον ισόβιο πρωταθλητή, γιατί εμείς παίζαμε με νέα παιδιά και όχι με ξεζουμισμένους 35άρηδες» (sportdog.gr). Είναι η πραγματική αλήθεια, όσο και εάν μας πονάει. Και εάν είχαμε παίξει σοβαρά, φυσικά και θα είχαμε κερδίσει τον αγώνα καθώς και την πρόκριση. Παρολαυτά, τα λόγια του Κούγια κρύβουν πολλές αλήθειες. Αλήθειες που ο κόσμος του Ολυμπιακού τις φωνάζει διαρκώς, ποιοί τις ακούνε όμως?
Λυπάμαι μόνο που στο χθεσινό αγώνα δεν ήταν προπονητής του ΠΑΣ ο Νίκος Αναστόπουλος. Ήθελα πολύ να ζήσω την ατμόσφαιρα που θα επικρατούσε όταν ένα ολόκληρο γήπεδο θα φώναζε ρυθμικά το όνομα του Νίκου Αναστόπουλου. Κρίμα όμως που δεν ήταν.

(φωτό από το sportdog.gr)

Εύχομαι τα καλύτερα για την υγεία σου Νίκο. Σε αγαπάμε όλοι οι Ολυμπιακοί. Να είσαι πάντα καλά!!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home