Sunday, January 7, 2007

Το monitor να ξαναλειτουργήσει..!!

Θα ξεφύγω λίγο αυτή τη στιγμή από τα καθιερωμένα περί Ολυμπιακού και θα αναφερθώ σε ένα γεγονός που με ενόχλησε.

Η ελευθερία του λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε πολίτη σε αυτή τη χώρα. Μία δημοσιογράφος όμως είχε το θράσος να απαιτήσει να κλείσει ένα blog που απλώς συλλέγει τα κείμενα που γράφει ο καθένας μας στο δικό του blog και απλώς παρουσιάζει τον τίτλο και τις πρώτες λέξεις από αυτό, προκειμένου ο καθένας μας να μαθαίνει τι έχει δημοσιευθεί και πότε. Δεν νομίζω πως θίγει την ηθική της δημοσιογράφου. Άλλωστε, όταν εκτίθεται δημόσια ένας δημοσιογράφος με τα κείμενά του και το λόγο του, δεν ορίζει ποιος θα τον ακούει και τον διαβάζει. Ούτε ορίζει το ποιος από αυτούς που τον διαβάζουν ή το ακούν έχει δικαίωμα να μεταφέρει λεκτικά σε κάποιον άλλο το τι διάβασε ή άκουσε. Ελευθερία του λόγου λέγεται. Ο συγγραφέας όταν εκδίδει το βιβλίο του, δεν κάθεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων για να επιλέγει τον αναγνώστη του.

Δεν με ενδιαφέρει το ποιος είναι αυτός που έχει το monitor. Με ενδιαφέρει να βλέπω καθημερινά τι γράφεται στα ελληνικά blogs και να το βρίσκω πολύ εύκολα.

Εάν λοιπόν επιθυμεί η συγκεκριμένη δημοσιογράφος να την διαβάζουν κάποιοι μόνο, μπορεί να ζητάει registration πρώτα στον κάθε αναγνώστη της, ούτως ώστε να ξέρει ποιος είναι.

Επιθυμώ την επαναλειτουργία του monitor.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home