Monday, December 11, 2006

Εεε, Οοο, αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό !

Για πολλούς παίκτες, ο Ολυμπιακός ας γίνει επιτέλους παρελθόν.

Ευτυχώς που τελείωσε ο αγώνας με το Αιγάλεω και ευτυχώς που κερδίσαμε στο 90 με 3-2. Ας ήταν ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ στη θέση του Αιγάλεω και θα ντρεπόμασταν πολύ περισσότερο από τη ντροπή που νιώθαμε στο 0-2. Μπράβο στο Αιγάλεω, μπας και βάλουμε μυαλό λίγο.

Οκκά, άντε γεια! Είναι ο παίκτης που πληρώνεται για να πιάνει μία θέση στο γήπεδο, χωρίς να αξίζει. Λίγοι είναι αυτοί που παίζουν: Νικοπολίδης, Ανατολάκης, Σέζαρ, Ρίμπο, Καστίγιο, Παππάς, Πάντος, Κωνσταντίνου, Μπαμπαγκίντα, και ίσως κάποιοι ακόμη.

Ποιός ήταν ο τελευταίος παθιασμένος "γαύρος" ποδοσφαιριστής που πέρασε από τον Ολυμπιακό? Ο Αμανατίδης. Μετά? Και πριν? Ο Μητρόπουλος, ο Αναστόπουλος και κάποιοι ακόμη. Τόσο παθιασμένους παίκτες θέλουμε. Να φοράνε τη φανέλα και να ερεθίζονται. Τότε, χαλάλι τα χρήματα που θα παίρνουν.

Χάθηκαν τα πρόστιμα? Οι παίκτες, χάσουν-κερδίσουν, τα χιλιάδες ευρώ θα τα πάρουν. Και το συμβόλαιό τους θα ανανεωθεί.
Όταν προσλαμβάνεις λοιπόν έναν παίκτη με 500.000 ευρώ το χρόνο, περιμένεις να σου αποδόσει για περισσότερα από 500.000, ώστε να βγάλεις κέρδος. Και το περιμένεις κάθε φορά που παίζει. Εάν λοιπόν αυτός, αποδίδει πολύ λιγότερο συγκριτικά με τον παίκτη που προσέλαβες με 100.000 ευρώ, γιατί να μην εφαρμόσεις πρόεδρε την μέθοδο του προστίμου? “Κύριοι, εφόσον από τις νίκες έρχονται τα έσοδα, για κάθε ήττα θα δίνετε στο ταμείο ο καθένας από εσάς που έπαιξε το 20% των ετήσιων απολαβών σας. Έχασες κύριε «Α» τετ-α-τετ, +5% επιπλέον. Έχασες πέναλτι, +10%. Έχασες πέναλτι που έκρινε κατά πολύ το αποτέλεσμα, (πχ στο 90), +5% για το πέναλτι και +5% για τη σπουδαιότητα. Η αγωνιστική σου απόδοση μέσα στο γήπεδο ήταν αρνητική, απρεπέστατη, +τόσο%. Για αποκλεισμό της ομάδας, +τόσο% ποινής.” Και να κοπούν τα πριμ για νίκες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Δεν φτιάχνουμε ομάδα για να κερδίζουμε αυτούς τους δύο. Αλλά για μια αξιοπρεπέστατη συνολική πορεία, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τους προσλαμβάνεις δίνοντάς τους ένα κάποιο ποσό, για να φέρουν μία συνολική πορεία, όχι για δύο παιχνίδια. Εάν πιάσουν τους στόχους, θα πάρουν στο τέλος της χρονιάς το έξτρα μπόνους. Μόνο τότε όμως. Όπως στους πωλητές μίας επιχείρησης.

Κάνε τους να αισθάνονται πωλητές, πρόεδρε, και θα δεις πως θα αλλάξει η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ στην ομάδα. Φέρσου τους σαν να είναι πωλητές στην επιχείρησή σου. Άλλωστε, για σένα, είναι “ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ”, Ανώνυμη Εταιρεία. Διοίκησέ τη όπως την INTRACOM. Άλλωστε, μην ξεχνάς από πού ξεκίνησες. Και εσύ πουλούσες κάποτε!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home