Friday, December 29, 2006

Συγχαρητήρια κύριε Πρόεδρε!


Συγχαρητήρια κύριε Πρόεδρε! Η εκδίωξη του Σόλιντ στη μέση της χρονιάς, ήταν ή όχι άραγε μία ανήθικη κίνηση ?

Ένας πρόεδρος μίας επιχείρησης απολύει το διοικητικό του στέλεχος όταν αυτό δεν επιτυγχάνει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για το οποίο έχει προσληφθεί. Ποιο είναι αυτό ? η αύξηση των εσόδων και φυσικά η εν τέλει αύξηση των κερδών. Αυτά λοιπόν υπολογίζονται ανά οικονομικό έτος. Εάν υποθέσουμε πως το οικονομικό έτος για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συμπίπτει με το ημερολογιακό έτος, τότε όλα τα συμβόλαια πρέπει να αρχίζουν την 1η του εκάστοτε έτους και να λήγουν την 31η εκάστοτε άλλου. Εάν το ημερολόγιο ζωής του συμβολαίου που διακόπτεις δεν συμβαδίζει με το οικονομικό έτος, τότε κακώς το διακόπτεις. Διότι δεν έχει κάνει τον κύκλο του.

Εάν λοιπόν εξετάσουμε το θέμα με ψυχρά οικονομικά/λογιστικά κριτήρια, τότε Πρόεδρε είμαι μαζί σου. Καλά έκανες. Γιατί ? γιατί τα επιπλέον έσοδα έρχονται από την Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας. Τις 2 τελευταίες χρονιές λοιπόν, έχει λιγότερες νίκες από τα προηγούμενα έτη. Άρα λιγότερα έσοδα. Υπάρχουν και τα έσοδα από τις αγοραπωλησίες παικτών. Εάν αυτή η διαδικασία (αγοραπωλησία παικτών) είναι αποκλειστικότητα του προπονητή, τότε εάν και αυτή δεν είχε αναλογικά περισσότερα κέρδη, είμαι μαζί σου. Να φύγει. Εάν η διαδικασία της αγοραπωλησίας των παικτών είναι αρμοδιότητα άλλου διοικητικού στελέχους της εταιρίας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, τότε αυτός που μένει είναι εκείνος που θα έχει φέρει περισσότερα έσοδα από τους δύο. Προσοχή όμως, αναφέρομαι σε έσοδα και όχι σε κέρδη.

Εάν το δούμε από ποδοσφαιρική σκοπιά, με το Σόλιντ η ομάδα παίρνει πρωτάθλημα, κύπελλο, νταμπλ, στην πλειοψηφία των αγώνων βάζει 3 γκολ, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, άρα πας καλά ως ομάδα στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Τους τίτλους στην Ελλάδα τους κερδίζουμε με οποιονδήποτε προπονητή. Η φανέλα και μόνο αρκεί. Άλλωστε, η Superleague αποτελείται από 3 καλές ομάδες (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟ) και από δεύτερης, τρίτης, τέταρτης διαλογές οι υπόλοιπες 13. Στο Champions League, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο προπονητή, την ίδια πορεία ακολουθούμε πάνω-κάτω, εκτός μίας-δύο περιπτώσεων στο πρόσφατο παρελθόν. Κι επειδή η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία ημέρα, και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κρατήσει τον Sir Alex τόσα χρόνια, σπάσε τη μονοτονία της επανάληψής σου και κράτα το Σόλιντ για 2 χρόνια ακόμη. Τι θα χάσεις ? τίτλο στην Ελλάδα πάλι θα πάρεις. Πάψε να παρεμβαίνεις στο έργο του προπονητή. Τους παίκτες τους επιλέγει ΑΥΤΟΣ, ΟΧΙ ΕΣΥ!!

Εάν οι παίκτες σου είναι ανάπηροι και δεν μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, δεν φταίει ο προπονητής. Δεν κλωτσάει αυτός την μπάλα. Εάν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους και είναι χαμηλής νοημοσύνης, δεν φταίει ο προπονητής.

Επί τη ευκαιρία, τον Τοροσίδη ποιός τον επέλεξε ? ο Σόλιντ ή εσύ Πρόεδρε ? εάν το επέλεξε ο Σόλιντ, γιατί επικροτείς τις επιλογές του προπονητή που διώχνεις ? εάν τον έπελεξες εσύ, γιατί εξακολουθείς να ασκείς το ρόλο του προπονητή, ή μάλλον να παρεμβαίνεις στο ρόλο του προπονητή και να μην τον αφήνεις να κάνει τη δουλειά του ? τους παίκτες τους διαλέγει ο προπονητής για να εφαρμόζουν το δικό του σύστημα, όχι του προέδρου.


Μήπως είναι καιρός να εκδιώξεις και κάποια από τα ενδιάμεσα στελέχη μεταξύ εσένα και του προπονητή ?

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home