Sunday, December 24, 2006

Χαϊδάρι – Ολυμπιακός : 1-3


Επιτέλους ο Παππάς ξεκινάει ένα παιχνίδι. Μπορεί να είναι Κύπελλο και με ομάδα Β Εθνικής, αλλά είναι κατά μία έννοια νοκ-άουτ στην έδρα του Χαϊδαρίου και φυσικά ο δεύτερος σημαντικός στόχος που έχει απομείνει για τη φετινή σεζόν του Ολυμπιακού.

Φάγαμε και το πρώτο γκολ στο 5 λεπτό. Πέντε λεπτά χωρίς να έχουμε κάνει μία επίθεση. Ζεστάθηκε η ομάδα και είπαμε να παίξουμε λίγο μπάλα. Αλλά η υπεροχή στην πλειοψηφία του αγώνα ήταν άκαρπη. Το να έχεις την πλειοψηφία της κατοχής σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δεν σημαίνει πως παίζεις και καλό ποδόσφαιρο.

Ο Ριβάλντο δείχνει για άλλη μια φορά και το επίπεδό του ηθικά ως παίκτης. Εκτός από την απόδοσή του στο παιχνίδι, συνεργάστηκε αρκετές φορές με τον Παππά, δείχνοντας έτσι πως στηρίζει τους νέους παίκτες. Και όταν ο νέος παίκτης βρίσκεται σε καλή θέση μέσα στο γήπεδο, θα τον τροφοδοτήσει με την μπάλα.

Εύχομαι οι Άγγλοι να πάρουν τον Οκκά. Το ότι έβαλε ένα γκολ από σπόντα, δεν σημαίνει πως πρέπει να μείνει στον Ολυμπιακό. Καλή τύχη στην Αγγλία, εάν τον δεχτούν.

Πότε θα μάθουν οι ποδοσφαιριστές πως όταν σουτάρουν, πρέπει να σημαδεύουν το τέρμα και όχι οποιοδήποτε άλλο σημείο του γηπέδου ? άρα κάθε σουτ είτε θα μπαίνει γκολ, είτε θα αποκρούεται. Τι ζητάω, έ ??

Το γκολ του Παππά, μου θύμισε το Νίκο Αναστόπουλο. Παίκτη, που όταν σουτάρει για γκολ, ξέρει που θέλει να στείλει τη μπάλα και πώς θέλει να τη στείλει για να φτάσει στα δίχτυα. Επίσης, εάν προσέξουμε τον τρόπο παιχνιδιού του, πάντα τον βρίσκουμε μέσα στις φάσεις για γκολ. Ας θυμηθούμε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού με το Αιγάλεω, ήταν 3 με 4 παίκτες μέσα στην φάση κι ένας από αυτούς ήταν ο Παππάς. Να τον προσέξουμε τον μικρό και να τον βάζουμε να παίζει από την αρχή του αγώνα. Ο Παππάς στήνεται καταπληκτικά μέσα στο γήπεδο. Θα γίνει πολύ μεγάλος παίκτης. Και πολύ μεγάλος γκολτζής. Μπράβο. Μην του στερήσετε αυτή την ευκαιρία.

Ευτυχώς που τα κόρνερ τα εκτελεί ο Ριβάλντο. Άφησε ένα στον Οκκά και το έστειλε στα πόδια αντιπάλου και χαμηλά. Βγήκε η μπάλα ξανά κόρνερ και έτρεξε ο Ριβάλντο να προλάβει τον Οκκά να μην το εκτελέσει. Ευτυχώς τον πρόλαβε και το εκτέλεσε όπως έπρεπε ο ίδιος ο Ριβάλντο. Παραλίγο να βάλει ο Μπόρχα γκολ με κεφαλιά. Μήπως να κλονοποιήσουμε το Ριβάλντο και τον Σέζαρ για να έχουμε μερικούς παίκτες που κάνουν το αυτονόητο? Να σκέφτονται όταν παίζουν μπάλα?

Γιατί οι κροτίδες, οι φωτοβολίδες ? τι θα κερδίσουμε με αυτές τις ενέργειες? Κάτι τέτοιες στιγμές, αναρωτιέμαι γιατί να επιτρέπουμε στους φανατικούς να μπουν στο γήπεδο. Οταν αυτά γίνονται στο Καραϊσκάκη, ας παραμείνουν κλειστές οι συγκεκριμένες θύρες αυτών για κάποιους αγώνες. Τους ξέρει ο Ολυμπιακός ποιοί είναι. Για να αγοράσουν τα διαρκείας, πρέπει να είναι μέλη και να δείξουν την ταυτότητα μέλους. Άρα, γνωρίζεις και όνομα και θέση.

Κερδίσαμε βέβαια, αναμενόμενο ήταν.

Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν η αλλαγή που έκανε με τον Καστίγιο. Γιατί έβγαλε τον Παππά που έκανε πάρτυ από τη δεξιά πλευρά και όχι τον Οκκά? Βγάζει τον Παππά και μεταφέρει τον Οκκά δεξιά. Δεν μπορεί ο Οκκάς να διασπάσει την άμυνα το ίδιο καλά όπως ο Παππάς. Επειδή έχω δει τον Παππά με τον Καστίγιο να παίζουν μαζί και να συνεργάζονται, πραγματικά ήταν πολύ καλή συνεργασία. Θα ήθελα να δω τον Καστίγιο αριστερά, τον Παππά δεξιά, τον Μπόρχα με τον Κωνσταντίνου μπροστά, το Ρίμπο ακριβώς πίσω τους να κάνουν ότι θέλουν.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home