Tuesday, February 6, 2007

ΑΕΚ-ΟΣΦΠ: 3-3

Αναχώρηση πτήσης Ολυμπιακού για κατάκτηση πρωταθλήματος. Ο Πύργος Ελέγχου «Τζόλε» έδωσε αναχώρηση. Αργεί ο Μάιος για τη φιέστα? Αντωνάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα και τα λάθη συγχωρούνται από παίκτες σαν κι εσένα!! Μιχαλάκη και για σένα το ίδιο ισχύει.
-8 η ΑΕΚ και -9 Ο Παναθηναϊκός!! Πρέπει να κάνει κρύο εκεί κάτω και αυτές τις ημέρες ειδικά με τέτοιο καιρό, θα έχουν παγώσει!!
Riboooo, Riboooo!!
Μακάρι όλα τα ντέρμπι να είναι σαν το συγκεκριμένο. Η βροχή λες και δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο παρά έξω από αυτό. Λες και ήταν μόνο και μόνο για να δροσίζει τους παίκτες. Πολύ καλό ποδόσφαιρο, 6 γκολ, εναλλαγές στο σκορ (1-0, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3), κόντρες και συγκρούσεις, είχε γενικά ότι χρειάζεται ένας αγώνας αυτών των ομάδων για να αποδείξει το χαρακτηρισμό του ως ντέρμπι. Από τον διαιτητή σαφώς και έγιναν λάθη. Θα τα σχολιάσουμε σε επόμενο post.


Τοροσίδης: αριστούργημα. Ο Λεμονής τους είπε πως οι Αεκτζήδες πάσχουν από την αριστερή πλευρά της άμυνάς τους και ο Τοροσίδης τους έκανε άνω-κάτω, όπου με άψογο γύρισμα έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό (Κωνσταντίνου αρχικό σουτ, Ribo το γκολ) να σκοράρει. Τέτοιους παίκτες χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Με ποδοσφαιρική ποικιλία. Να μπορούν να προσφέρουν σε διάφορες θέσεις, ώστε να καλύπτονται τα κενά πολύ πιο εύκολα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Καστίγιο-Τζόλε: ο Λεμονής τους είπε να τραβήξουν το κέντρο της άμυνας προς τα επάνω, και ακολουθώντας αυτή την οδηγία έβαλαν το πρώτο γκολ.



Μήπως ο Λεμονής έχει αλλάξει? Ή καλύτερα, έχει βελτιωθεί ως προπονητής? Δίνει οδηγίες που προσφέρουν γκολ? Αυτό δεν θέλουν και οι παίκτες για να εμπιστευθούν και σεβαστούν τυφλά τον προπονητή? Για να τον υπακούουν? Επίσης, καλά δεν κάνει με τις δηλώσεις του? Έχει μάθει το παιχνίδι και των εντυπώσεων προς το κοινό καλύτερα. Αλλά σαφώς και του γηπέδου. Μήπως ο Λεμονής θα χτίσει καλύτερα από όλους το νέο Ολυμπιακό? Εάν είναι να παίζει έτσι η ομάδα, μακάρι. Μπράβο! Επίσης, μαθαίνει γρήγορα.

Είδαμε κάτι: η βασική ομάδα έπαιξε 4 αγώνες, κέρδισε 3 παιχνίδια και είχε μία ισοπαλία (3-3, αλλά 5 γκολ δικά της). Κάτι έχει στο μυαλό του ο Λεμονής. Κάτι ετοιμάζει. Αφήνει ελεύθερους παίκτες να φύγουν από τον Ολυμπιακό, και χτίζει την ομάδα που θα παίζει Ευρώπη του χρόνου σε εξαντλητικά προγράμματα, αλλά δεν θα κουράζεται διότι θα ντοπάρεται ψυχολογικά! Όπως στην Αγγλία (τουλάχιστον για τους συνεχόμενους πολλούς αγώνες). Όταν λοιπόν η ομάδα 6 μήνες πριν το Champions League βλέπει στην πράξη πως μπορεί με επιτυχία να παίξει 4 αγώνες σε 14 ημέρες (1 αγώνας ανά 3.5 ημέρες), τότε η ψυχολογία της επιτυχίας ανεβαίνει και εγκαθιδρύεται. Μήπως (όσο και να προτρέχω) να ετοιμαζόμαστε για άλλη εμφάνιση του χρόνου στην Ευρώπη? Σαν να έχει ξεκινήσει η προετοιμασία μας από τώρα για την επόμενη σεζόν.
Διαπίστωση: η ποιότητα των ποδοσφαιριστών καθώς και η εργασία από τον προπονητή, δημιουργούν την ομάδα και το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home