Friday, October 5, 2007

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007


ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έχω καιρό να γράψω και πώς να μπορέσω να το αποφύγω, όταν βλέπω έναν τέτοιο Ολυμπιακό. Κόντεψα να παρασυρθώ μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ, που είχα την ευτυχία να τον παρακολουθήσω από τις κερκίδες του σταδίου Καραϊσκάκη, αλλά δεν έγραψα τότε. Κάτι με κρατούσε και μου έλεγε να περιμένω να δω και τον αγώνα με τη Βέρντερ, μήπως και αυτό που έζησα με τον ΟΦΗ ήταν μία ψευδαίσθηση. Ήταν?? Για μένα όχι, διότι όπως είδα την ομάδα να παίζει με τον ΟΦΗ, δεν την είχα ξαναδεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τέτοιον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (με κεφαλαία γράμματα) στην Ευρώπη (και κατά συνέπεια στην Ελλάδα), έχω να ζήσω...δεν θυμάμαι κι εγώ από πότε!!! Μήπως θυμάται κάποιος να μου πει??

Ο Ολυμπιακός έχει γερές βάσεις και σε καλή ηλικία, όπως είπε χθες στη ΝΕΤ ο Λεμονής.

Ο Αντώνης έδειξε γιατί είναι πρωταθλητής Ευρώπης.

Τη νίκη αυτή τη χρειάζονταν όλοι, για να λυθούν τα πόδια τους, η ψυχολογία τους και οι δυνατότητές τους. Να συνειδητοποιήσουν πως δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους ακριβοπληρωμένους ξένους ποδοσφαιριστές και προπονητές, παρά μόνο στα χρήματα που λαμβάνουν. Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ!!! Και ο τολμών διδάσκεται, μαθαίνει και βελτιώνεται. Μπράβο ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΗ!!!
Μπράβο SIR TAKIS!!!



Μπράβο στους φιλάθλους μας που βρέθηκαν στο γήπεδο με βροχή στο μισό διάστημα του αγώνα και στήριξαν τις προσπάθειες όλων.

Στο πρώτο ημίχρονο σεβαστήκαμε τους Γερμανούς, αλλά και την δική μας ιστορία στο Champions League, εννοώντας τις συνεχόμενες αποτυχίες μας στα εκτός έδρας. Ε, στο δεύτερο ημίχρονο, αφού αποφάσισαν όλοι να συμπεριφερθούν σαν πραγματική μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα που ξέρει πως να κερδίζει τα αποτελέσματα, αποφασίσαμε να φέρουμε την ΑΛΛΑΓΗ στην ιστορία μας και να τελειώσουμε ΕΔΩ το βιβλίο της κακής πορείας μας. Χθες, ξεκινήσαμε τη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου μας, της αλλαγής και της έναρξης της καλής ευρωπαϊκής μας διαδρομής. Γιατί στο Πρωτάθλημα Ελλάδος, η αλλαγή φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι και συνεχίστηκε η καταπληκτική και ομαλή πορεία μας προς την ανοδική θετική αλλαγή στον αγώνα με τον ΟΦΗ (6-2) στο Καραϊσκάκη. Όσον αφορά το κακό εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΡΗ (1-1), πιστεύω ακράδαντα πως το μυαλό και η καρδιά της ομάδας μας ήταν στον αγώνα που ακολουθούσε στο Champions League και όχι στον ΑΡΗ. Στον αγώνα που μέσα σε 20 λεπτά, ανατρέψαμε τα πάντα. Μία ανατροπή που διαφαινόταν από το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. Και μετά το 1-2, πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε το πάθος του και συνέχισε με μεγαλύτερη πίεση και ένταση, με αποτελέσμα να έρθει το 1-3. Στο παρελθόν, το 1-2 θα γινόταν μέσα σε 5 λεπτά 2-2 και μπορεί και 3-2!!!! Και όταν έγινε το 1-3, συνέχισε μήπως και προλάβει το χρόνο πριν λήξει και το κάνει 1-4!!!

Σε κάθε επίθεση είχαμε τουλάχιστον 4 παίκτες μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό αγώνα. Ούτε σε ελληνικό παιχνίδι δεν βλέπουμε συχνά τον Ολυμπιακό έτσι στην επίθεση.

Στο πρώτο ημίχρονο, μπορεί ο Ολυμπιακός να ήταν υποτονικός και προσεκτικός, αλλά βλέπαμε πως κάτι μπορεί να γίνει στο τέλος. Βλέπαμε το Στολτίδη να τρέχει και να κυνηγάει διαρκώς τους γερμανούς, παροτρύνοντας συνέχεια τους δικούς μας να πιέσουν, με αποτέλεσμα όποτε γινόταν αυτό, να χάνουν τον έλεγχο της μπάλας οι γερμανοί. Ώσπου ήρθε το δεύτερο ημίχρονο και έχασαν τον έλεγχο του παιχνιδιού οι γερμανοί.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και στον Πάτσα, που μετά τα όσαν του συνέβησαν, ο άνθρωπος σκίζεται για την ομάδα. Μπράβο όμως και στη διοίκηση που τον στηρίζει διαρκώς.

Από τότε που έγιναν πέρισυ οι πρώτες αλλαγές στον Ολυμπιακό, μετά τα Χριστούγεννα, διαφαινόταν πως στο προσεχές μέλλον και δη στη νέα χρονιά ποδοσφαιρικά, θα βλέπαμε πολλά.

Με τις μεταγραφές παικτών που διαθέτουν σημαντική εμπειρία και κάνει εξίσου σημαντική πορεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, με ψυχολογία μόνο θετική, γεμάτοι αισιοδοξία, βοήθησαν στην ανατροπή της αρνητικής κατάστασης που επικρατούσε χρόνια τώρα στον Ολυμπιακό. Αυτοί λοιπόν, αποτελούν τον πολύ καλό κορμό της ομάδας και συναναστρεφόμενοι με τους υπόλοιπους συμπαίκτες καθημερινά στην προπόνηση, μόνο καλό μπορούν να κάνουν, αφού μεταφέρουν αυτό το επίπεδο και την ψυχολογία που διαθέτουν, στην υπόλοιπη ομάδα. Είναι λογικό επακόλουθο να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο.

Όταν αποφάσισε ο Πρόεδρος να κάνει την αλλαγή, την πραγματοποίησε με τον καλύτερο τρόπο. Ξεκίνησε από τη διοίκηση. Χρόνια τώρα φώναζε ο κόσμος του Ολυμπιακού για αυτό, επιτέλους έγινε. Η μία αλλαγή έφερε την άλλη, επιστροφή Τάκη Λεμονή, επιστροφή Πέτρου Κόκκαλη, δημιουργία θέσης Τεχνικού Διευθυντή με τον Ίλια Ιβιτς να την καταλαμβάνει, τον ιδανικότερο ίσως άνθρωπο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή για τη θέση αυτή και σαφώς η επιτέλους έξοδος των Λούβαρη και Θεοδωρίδη από τα διοικητικά (οι θέσεις μέλους στο ΔΣ, απλά τυπικές είναι στην προκειμένη περίπτωση)!!! Όταν λοιπόν η διοίηκηση αποκτά ευρωπαϊκή κουλτούρα και χαρακτήρα, πώς να μην συμβεί το ίδιο και πιο κάτω?? Έτσι, δεν δίστασε να αφήσει από τα μισά της σεζόν αρχικά, ποδοσφαιριστές που δεν συμβάδιζαν με την επερχόμενη φιλοσοφία και νοοτροπία που θα επικρατήσει στον Ολυμπιακό.

Από τότε λοιπόν που η ομάδα λειτουργεί ως επιχείρηση και για όσο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί ως επιχείρηση, ως Ανώνυμη Εταιρεία, ο Ολυμπιακός θα πηγαίνει καλά. Κακά τα ψέμματα.

Θυμάται πλέον κανείς το Ρίμπο?? Μήπως εάν τον είχαμε και έπαιζε χθες, η ομάδα μας ΔΕΝ θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο δυναμικά, να είναι τόσο δραστήρια, τόσο γρήγορη, τόσο πιεστική, τόσο ζωντανή??
Καστίγιο, πώς σου φάνηκε η απουσία σου από το χθεσινό παιχνίδι?? Εμάς καθόλου!!!! Ούτε καν μας λείψατε!!!

Βέρντερ Βρέμης – Ολυμπιακός: Ημίχρονο (1-0), Τελικό (1-3)!!!

Κάποτε φωνάζαμε: “εεε, οοο, αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό”!!!

Χθες, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ του δευτέρου ημιχρόνου (κυρίως) ήταν όπως τουλάχιστον τον ονειρευόμαστε. Πιστεύω πως ακόμη είναι νωρίς, είναι αρχή του νέου Ολυμπιακού.

Χθες φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο πως ξεκίνησε η νέα εποχή για την ομάδα μας!!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!



Υ.Γ:
Και μία απορία: Τι θα γινόταν εάν όπως παίξαμε χθες, παίζαμε στα ντέρμπι με τον ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ?? Ας το αφήσουμε καλύτερα στη φαντασία μας (!!!), ή ας κάνουμε υπομονή να το απολαύσουμε στις ημέρες που έρχονται. Κοντινή γιορτή μου φαίνεται!!!!!!

2 Comments:

At October 5, 2007 at 2:39 PM , Anonymous Anonymous said...

oso kai an den 8eloume na to paradex8oume, fanhke prox8es poso kako (paralhla me ola ta kala pou edwse) ekane o ribo sthn omada opws thn 8eloume. mia xara, megalos paixths, alla giauto to styl den kanei. akomh kai sto aekaki allagh ton ekane o kontos!! oso gia ton castillo, afou o pateras tou h8ele na mas fovisei me tis protaseis apo tis megales eurwpaikes omades, as parei fresko aeraki sto ntonetsk kai as analogistei ta la8h tou!!
kai akomh, na mhn viazomaste, as perimenoume ligo na paroume kanena va8mo gia na sigoureutoume oti mphkame se ena kalo dromo kai den htan apla fwtovolida.

perimenw me agwnia ton agwna me to aekaki, kai me mia apodosh san auth ths vremhs, kai apodosh tou aekakiou kapws kalyterh apthn x8esinh, giati an paiksei opws x8es...voh8eia tous!!! den 8a prolavanoun na metrane!!

 
At October 26, 2007 at 2:32 AM , Blogger gavros said...

Καλό το σχόλιο σου φίλε μου. Συγνώμη που καθυστέρησα να το δημοσιεύσω. Περιμένω και άλλα.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home