Sunday, March 18, 2007

Σκέψεις...πριν τον αγώνα με τον Άρη...

Βαρέθηκα να διαβάζω τις αθλητικές εφημερίδες. Έπαιρνα "Πρωταθλητή", "Φως", που και που άλλες, αλλά ποιό το όφελος για μένα? τι θα αλλάξει στα Ολυμπιακά μου αισθήματα ή στην σημερινή απόδοση της ομάδας η φημολογία για ερχομό του Κάρλος, του Ντούντου, του Μήτσου, του Κίτσου, κλπ?

Όπως τι με νοιάζει να μαθαίνω πως πηγαίνει ο κάθε παίκτης στην προπόνηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας? Την Κυριακή στον αγώνα αποδίδει για αυτό που πληρώνεται? Δεν τον πληρώσαμε, ούτε κάναμε τη μεταγραφή για να αποδίδει στην προπόνηση μόνο. Τον πήραμε για τα επίσημα παιχνίδια. Ας μην παίξει για τη φανέλα. Επαγγελματίας είναι. Η δουλειά του είναι αυτή. Ας παίξει λοιπόν, γιατί πληρώνεται για αυτό. Ή καλύτερα, ΠΡΟ-ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ για αυτό. Πόσοι από εμάς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είμαστε υπάλληλοι, προπληρωνόμαστε για "χ" χρονια, πέραν του μηνιαίου μισθού μας ο οποίος θα μας δίνεται κανονικά, για να δουλεύουμε σε μία επιχείρηση? Από κανένας έως ελάχιστοι. Για να μην πω με σιγουριά "κανένας". Ούτε αυτό όμως δεν σέβονται αρκετοι ποδοσφαιριστές.

Κακά τα ψέμματα, σε ποιανού "μεγάλου" διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστή είναι ο Ολυμπιακός μία από τις 10 (για να μην πω 5) πρώτες ομάδες στη λίστα των προτιμήσεών του για ενδεχόμενη μεταγραφή? Εάν ρωτήσουν κάποιον από αυτούς, θα αναφέρει την Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Αρσεναλ, τη Λίβερπουλ, την Τσέλσι, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μίλαν, την Ιντερ, τη Ρόμα, τη Γιουβέντους, κλπ. Που βρίσκεται λοιπόν ο Ολυμπιακός? Ποιός Ολυμπιακός, ο οποίος ευρωπαϊκά η σταθερά καλή του πορεία είναι τελευταίος στον εκάστοτε όμιλο που συμμετέχει στο Champions League, ή τρίτος με το ζόρι, εξαιρουμένων 2 περιπτώσεων? Γιατί δεν προσπαθούμε να πάρουμε για παράδειγμα τον Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ? Μήπως γιατί δεν πρόκειται να έρθει? Τουλάχιστον τώρα? Σίγουρα αποτελούμε συνταξιοδοτικό στόχο ενός μεγάλου (είτε σε ηλικία είτε σε ποιότητα) παίκτη. Όσο και να ενοχλεί αυτό που λέω, για μένα έτσι είναι. Χαίρομαι όμως να τον βλέπω να φορά τη φανέλα μας. Να παίζει στο Καραϊσκάκη. Το γουστάρω πολύ αυτό. Και μακάρι να συνεχιστεί. Γιατί όπως γνωρίζουμε, στην Αγγλία ο 35άρης ποδοσφαιριστής δεν θεωρείται γέρος και συνταξιούχος. Γιατί όμως να θεωρείται εδώ?

Εγώ δεν ρίχνω την κατάντια μας στην ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο καθένας οφείλει να κοιτάζει τον εαυτό του. Είσαι η καλύτερη ομάδα? Γιατί ζορίζεσαι να βάλεις 3 γκολ σε κάκιστες ομάδες, σε ομάδες πολύ χαμηλού ποδοσφαιρικά επιπέδου? Μήπως γιατί τελικά είσαι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο? Μήπως γιατί στους "τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος", κι εσύ είσαι αυτός? Κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα όταν παίζεις στην Ευρώπη με τους άλλους που βλέπουν και με τα δύο τους μάτια? Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε φέτος 5 αγώνες σε 10 ημέρες, κερδίζοντας και τους 5. Κι εμείς, επειδή παίζουμε Τρίτη Champions Leauge, μεταφέρουμε τον αγώνα πρωταθλήματος από Κυριακή σε Σάββατο, για να είμαστε ξεκούραστοι. Αν μπορούσαμε να αναβάλουμε τον αγώνα του πρωταθλήματος, ακόμα καλύτερα. Με αυτή τη νοοτροπία όμως δεν προχωράμε μπροστά. Κι εμείς οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, θέλουμε χρόνια τώρα να προχωρήσει η ομάδα μας μπροστά. Να γίνει Μάντσεστερ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, κλπ., τουλάχιστον αρχικά στη νοοτροπία. Τι και εάν ο Άρης καίγεται να βγει στην Ευρώπη? Με εμάς δεν παίζει σήμερα και μάλιστα στο Καραϊσκάκη? Εμείς δεν είμαστε ο Ολυμπιακός? Πρέπει να χάσει λοιπόν και με άνεση. Αναρωτιέμαι όμως, θα συμβεί αυτό?

Καλή επιτυχία στο σημερινό παιχνίδι.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home