Thursday, May 17, 2007

Ρίμπο & Γλου

Τι γίνεται Ρίμπο? κάτι βρωμάει εδώ με την Puma και τον Γλου. Ενας φυσιολογικός χορηγός θα σε υποχρέωνε να είσαι στη φιέστα. Μήπως το ότι δεν σε υποχρέωσε και το ότι θα συνεργαστεί με την ΑΕΚ από τη νέα αγωνιστική περίοδο, η οποία ΑΕΚ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων σου προσφέρει λιγότερα από τον Ολυμπιακό, κρύβει κάτι ύποπτο στη όλη συμπεριφορά σου?

Εύχομαι πως όχι και να είναι απλώς δημοσιεύματα για να γεμίζουν οι στήλες των εφημερίδων!!

ΠΑΕ Ολυμπιακός vs Ρίμπο


Ο παρορμητισμός είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπου, όπως όμως και η ελευθερία της σκέψης, της άποψης, όχι όμως της βίας. Χαρακτηριστικό είναι επίσης και η ικανότητα να ζητάς συγνώμη, κι εγώ ζητώ συγνώμη από τον πρόεδρο για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς με τους οποίους τον στόλισα σε προηγούμενο άρθρο μου. Γιατί? Διότι, διαβάζοντας και ακούγοντας τις δύο πλευρές, προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την κριτική σκέψη. Είμαι σίγουρος πως όσο οι μέρες περνούν, τόσο τα γεγονότα κλείνουν προς εσένα πρόεδρε. Εγώ πρόεδρε αυτό που γουστάρω τρελά, δεν είναι να πάρω το μέρος του ενός (εσένα) ή του άλλου (Θύρα 7). Εγώ γουστάρω να δω κάποια στιγμή τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στην Ευρώπη και να παίζει μπάλα όπως η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, κλπ.

Αποφάσισα λοιπόν να καταγράψω μία αντιπαραβολή απόψεων και θέσεων. Η αντιπαραβολή των στοιχείων έχει γίνει με βάση σχετικά άρθρα που δημιοσίευσε η εφημερίδα "Πρωταθλητής" την χρονική περίοδο από 12/05/07 έως 14/05/07 .

Να μην αγνοούμε πως και στο παρελθόν ο Ρίμπο έχει αντιδράσει δημόσια παρορμητικά. Ανθρωποι είμαστε όλοι, αντιδρούμε υπερβολικά και παρορμητικά πολλές φορές, αλλά καλό είναι να μαθαίνουμε και από τα λάθη του παρελθόντος.

Παρακάτω λοιπόν ακολουθούν οι καταγραφές των θέσεων (όπως εγώ τις εξέλαβα) των δύο πλευρών σχετικά με κάποιες από τις αναφορές του Ρίμπο στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε, καθώς και δικά σχόλια για τις θέσεις αυτές.

Θέση Ρίμπο: Ο Ρίμπο προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο, αλλά τον τελευταίο καιρό ο πρόεδρος απέφευγε να σηκώνει το τηλέφωνο.
Θέση ΠΑΕ: Είχε ενημερωθεί πως θα γίνει ραντεβού τη Δευτέρα ή Τρίτη, όπως και με τους υπόλοιπους παίκτες. Αναγνωρίζει η ΠΑΕ πως ο Ρίμπο προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο τις τελευταίες 20 ημέρες με θέμα το συμβόλαιό του.
Δικό μου σχόλιο: Καταρχήν δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να απαντάει σε κάθε κλήση που δέχεται στο κινητό του. Από την άλλη, εάν υπάρχει και η παραμικρή πιθανότητα να αφορά θέμα δουλειάς το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, είναι υποχρεωμένος να το σηκώσει. Άλλος ένας λόγος, είναι πως ο Ρίμπο ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου. Την προσωπική σου επιλογή λοιπόν την στηρίζεις μέχρι τέλους, δεν την αντιμετωπίζεις σαν μία από τις υπόλοιπες. Έπειτα, σαν μεγάλος παίκτης που είσαι και όπως ισχυρίζεσαι απλός άθρωπος, δεν προσβάλεις τους συμπαίκτες σου έτσι, απαιτώντας να κάνεις ραντεβού 2-3 μέρες νωρίτερα από τα προγραμματισμένα. Σέβεσαι κάποιες διαδικασίες, μα πάνω από όλους και όλα, σέβεσαι αυτόν που σου δίνει ψωμί τα τελευταία 3 χρόνια και χάρη σε αυτόν, παίζεις βασικός, το όνομά σου ξαναακούγεται στην Ευρώπη και γίνεσαι αντικείμενο λατρείας από χιλιάδες οπαδούς.

Θέση Ρίμπο: Ο Λούβαρης τον δέχθηκε την Παρασκευή επειδή είχε καλέσει ο Ρίμπο τους δημοσιογράφους το Σάββατο για συνέντευξη τύπου.
Θέση ΠΑΕ: Ο Ρίμπο είχε ενημερωθεί εδώ και μερικές ημέρες πριν, πως την Δευτέρα ή Τρίτη θα συναντιόταν με τη διοίκηση.
Δικό μου σχόλιο: Εάν ο Λούβαρης δεν τον έβλεπε την Παρασκευή, αλλά τον άφηνε για το προγραμματισμένο τη Δευτέρα ή Τρίτη ραντεβού, που είχε και με τους υπόλοιπους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, τι θα έλεγε ο Ρίμπο στη συνέντευξη? Θα αρνιόταν να έρθει στη φιέστα ή όχι? Προς τι η βιασύνη τελικά για την επίσπευση δύο μόνο ημερων του προκαθορισμένου ραντεβού?

Θέση Ρίμπο: Δεν είναι το χρήμα, δεν έχει ανάγκη το χρήμα, είναι ο λόγος, και του προτάθηκε μείωση συμβολαίου κατά 50 τις εκατό.
Θέση ΠΑΕ: Ήταν καθαρά οικονομικό το θέμα. Οι αποδοχές που του πρότειναν ήταν οι ίδιες με φέτος. Τα μπόνους του μείωσαν.
Δικό μου σχόλιο: Αφού δεν είναι το χρήμα και ο πρόεδρος του υποσχέθηκε πως θα τον κρατήσει, τότε δεν είχε κανένα λόγο να βιάζεται για πρόωρο ραντεβού. Εάν όμως εννοεί ως "λόγο" το ότι του είπε πως θα ισχύσουν οι ίδιες οικονομικές αποδοχές και τελικά ο πρόεδρος άλλαξε γνώμη, τότε θα έπρεπε να δείξει κατανόηση και να υπογράψει, αφού δεν έχει ανάγκη το χρήμα και το δηλώνει δημόσια. Γνωρίζει πως η ομάδα είναι επιχείρηση, και προφανώς το μπάτζετ της νέας σεζόν άλλαξε από αυτό που αρχικά σχεδιαζόταν το Φεβρουάριο.

Θέση Ρίμπο: Αναφέρθηκε στη βίζα των παιδιών του.
Θέση ΠΑΕ: Η τρέχουσα βίζα λήγει σε 3 μήνες. Δεν βγαίνει καινούργια μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Δικό μου σχόλιο: Σαφώς υπάρχει η αγωνία του πατέρα για τη σταθερότητα της ζωής των παιδιών του, αλλά σε 1 μήνα το πολύ θα ήξερε την οποιαδήποτε έκβαση, αφού θα έπρεπε να ετοιμαζόταν για την νέα προετοιμασία της ομάδας.

Θέση Ρίμπο: Αρνήθηκε να πάει στη φιέστα.
Θέση ΠΑΕ: Τον κάλεσε δημόσια να παρευρεθεί.
Δικό μου σχόλιο: Έπρεπε να πάει διότι είναι επαγγελματίας, γιατί θα τιμούσε τους φιλάθλους που τον αγάπησαν, γιατί θα τιμούσε τους χορηγούς του που του τα ακουμπάνε κάθε χρόνο, γιατί θα έπαιρνε το μετάλλιο του πρωταθλητή. Η φιέστα ήταν του Ολυμπιακού και όχι δική του. Άρα σαν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού,όφειλε να παρευρεθεί.

Θέση Ρίμπο: Ο Λούβαρης αρνιόταν πως γνωρίζει για τα συμφωνηθέντα με τον πρόεδρο και το ραντεβού του Φεβρουαρίου.
Θέση ΠΑΕ: Δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο.
Δικό μου σχόλιο: Είναι γνωστές οι φήμες για την εν γένει συμπεριφορά του Λούβαρη. Αναρωτιέμαι όμως, μήπως τελικά η φήμη δημιουργήθηκε διότι απλά εκτελεί προεδρικές εντολές και είναι εκεί για να δέχεται τα πυρά?



Έτσι τελειώνει μία υπέροχη σχέση!!!

Φιέστα 2007

4 ημέρες μετά τη φιέστα και εξακολουθω να λέω πως ήταν μια ανιαρή διαδικασία. Η περισυνή ήταν ασύγκριτα καλύτερη. Κατά τη γνώμη μου, είτε ήταν ο Ρίμπο είτε όχι, η φιέστα θα ήταν ανιαρή, ως αποτέλεσμα ενός φετινού γελείου πρωταθλήματος. Και λέω γελείου, συμφωνόντας με τον ΜΙΧΑΛΑΡΟ για το ότι ο Ολυμπιακός "κατέκτησε ένα πρωτάθλημα κάνοντας πλάκα, με μεγάλη βαθμολογική διαφορά και στην κυριολεξία δίχως αντίπαλο" (Πρωταθλητής, 13-05-07).

Saturday, May 12, 2007

Οι χειρότεροι Τίτλοι Τέλους......

Παρακάτω ακολουθεί η σημερινή ανακοίνωση (όπως τη δημοσίευσαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας) της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την λύση της συνεργασίας με τον Ριβάλντο:


12/05/2007 15:59
Σε σχέση με τα όσα ο ποδοσφαιριστής Ριβάλντο δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιθυμεί να γνωστοποιήσει τα εξής:
Κατά τη χθεσινή συνάντηση του Ριβάλντο με τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιώργο Λούβαρη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρά την αρχική πρόθεση της Διοίκησης να συζητήσει τα θέματα των ανανεώσεων μετά την απονομή του Πρωταθλήματος, προτάθηκε στον ποδοσφαιριστή η ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ για έναν χρόνο, με τους ίδιους όρους που ίσχυαν και στο συμβόλαιό του κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο ποδοσφαιριστής δεν απεδέχθη την συγκεκριμένη πρόταση και ως εκ τούτου η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τον ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα προσφορά του στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, και του εύχεται καλή σταδιοδρομία.



Παρακάτω, ακολουθεί η συνέντευξη τύπου του Ριβάλντο σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας:

Πιστεύω πως η συγκεκριμένη φωτογραφία εκπροσωπεί επάξια τα όσα είπε στη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου.

Ιδού τα δικά μου σχόλια:

Όσοι μεγάλης κλάσης ξένοι και έλληνες παίκτες ήρθαν στον Ολυμπιακό και λάτρεψαν τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και αγαπήθηκαν από τον ίδιο αυτό κόσμο, έφυγαν κακήν κακώς από την ομάδα. Φαίνεται πως ο πρόεδρος, ο κος Κόκκαλης (που η συμπεριφορά του ορισμένες φορές μόνο κυρίου δεν είναι, οι κυρίες και οι πουτάνες φέρονται με περισσότερη ευγένεια), δεν ανέχεται να λατρεύεται από τον κόσμο του Ολυμπιακού κάποιος άλλος περισσότερο από αυτόν. Μόνο που με αυτές του τις αντιδράσεις, δεν πρόκειται να λατρευτεί ποτέ. Και δεν είναι κύριος όταν αποφασίζει μέσω του ακολούθου του που ακούει στο όνομα Λούβαρης, να διώξει το μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή εν ενεργεία στο παγκόσμιο στερέωμα που ακούει στο όνομα Ριβάλντο, με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει τα αρχίδια να σταθεί αντάξιος και με σεβασμό απέναντι στο Ρίμπο? Ή τα έχει μόνο για να τα ξύνει? Ποιος άλλος έλληνας παίκτης (που νομίζουν όλοι πως είναι παγκόσμιας κλάσης αστέρια) ανακοίνωσε πως θα μοιράσει τα χρήματα που του χρωστάει ο Ολυμπιακός σε ιδρύματα για παιδιά? Μήπως με αυτή του τη δήλωση προσέβαλε τον Κόκκαλη που ποτέ δεν έχει δώσει (ο τσιγκούνης) τέτοιο ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό?? Μη θυμηθώ τώρα που σε κάθε τηλεμαραθώνιο οι πλούσιοι δίνουν ο καθένας τους από 5000, 10000 (και ως εταιρεία συνήθως) και για το μονόπετρο της συζύγου ή της γκομενίτσας δίνουν περισσότερα.

Που είναι λοιπόν η αξιοπρέπεια προς έναν τέτοιο «μεγάλο» ποδοσφαιριστή? Προς μία προσωπικότητα αυτού του βεληνεκούς?

Γιατί πάντα κρύβεται ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα?

Προσπαθώ να θυμηθώ ποιος παίκτης έφυγε με ψηλά το κεφάλι και όχι με απογοήτευση και πικρία.

Το ίδιο δεν γίνεται τώρα και με τον Γεωργάτο?

Το ίδιο δεν έγινε και με τον Μπάγεβιτς?

Και με όλους τους άλλους…..?

Που να το φανταζόταν ο Ριβάλντο πως θα τελείωνε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής ως άλλος Χριστός που τον σταυρώνουν? Πιστεύω πως θα διάλεγε να μην έρθει ποτέ στην Ελλάδα, ή καλύτερα ποτέ σε μία ομάδα της οποίας ο πρόεδρος γουστάρει να λειτουργεί ως άλλος Πόντιος Πιλάτος!!

Ποιος άλλος καλός ξένος παίκτης θα δεχτεί να έρθει στον Ολυμπιακό όταν βλέπει πως συμπεριφέρεται ο Πρόεδρος στον Ρίμπο?

Μήπως τελικά η μόνη λύση είναι να γλύφεις τον πρόεδρο και να λατρεύεις μόνο αυτόν και όχι την ομάδα και τους φιλάθλους της, όπως κάνουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας?

Μήπως τελικά όλη η ευθύνη είναι δική μας που πηγαίνουμε στο γήπεδο ότι και να συμβεί? Μας θεωρεί δεδομένους ο πρέδρος. Εάν οι οργανωμένοι κλείσουν τις θύρες και δεν επιτρέψουν την είσοδο στους φιλάθλους αύριο στη φιέστα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του προέδρου προς τον Ριβάλντο (και αναδρομικά για τους υπόλοιπους παίκτες), τότε αναρωτιέμαι εάν ο πρόεδρος θα κάνει τη φιέστα με άδειο γήπεδο. Θα τον πονέσει? Και εάν δεν ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του δημόσια στο Ριβάλντο, τότε να μην πάμε ούτε σε αγώνες. Να παίζει με άδειο γήπεδο. Θα τον ενοχλήσει άραγε που δεν θα έχει έσοδα? Και εάν δεν ψωνίζουμε από τα red stores? Θα τον πονέσει οικονομικά? Και εάν γουστάρει, μπορούμε οι φίλαθλοι να ξεκινήσουμε πόλεμο μαζί του. Κανένα πρόβλημα. Εμείς έχουμε τα…..να του αντισταθούμε!!

ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ!!!! ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ!!!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΡΙΜΠΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΣΟΥΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ!!!!!!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ!!!!
ΠΟΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!